17 maj 2016 16:17

17 maj 2016 17:03

Superhelg för golfjuniorerna

GOLF: Skandia tour

Trots att det bara gått några veckor sedan träningsstart rullar det redan på för Törebodas juniorverksamhet. De kammade hem ett flertal medaljer under helgens Skandia tour distrikt. Bra placeringar i helgen fick också Mariestadstjejen Elsa Svensson på Skandia tour regional.

Törebodas juniorer tränar två gånger i veckan under ledning av pro–sportchefen Mikael Larsson. Elva stycken av dessa var iväg till Marks golfklubb och tävlade i Skandia tour distrikt. Fyra av de deltagande fick med sig medalj hem.

Goda resultat

Emil Larsson vann A-klassen, Samuel Antonsson kom tvåa, Matilda Björkman vann i B-klass flickor och Oscar Antonsson blev slutade på en tredjeplats i B-klass pojkar 2.

– Detta var årets första Skandia distrikt tävling och vi ska försöka fortsätta hålla uppe intresset för tävlingar under säsongen bland våra juniorer, säger Julie Klahr, ordförande för junior- och elitgruppen.

Skandia tour regional

I helgen spelade också Elsa Svensson Skandia tour regional på Vreta Kloster golfklubb. Tävlingen gick över 27 hål i kyla och duggregn. Hon vann med fem slags marginal efter att ha gått runt de 27 hålen på sex slag över par. Innan helgens tävling har hon hunnit med att spela två Junior masters invitational, JMI, tävlingar på över 36 hål från back–tee. Där placerade hon sig på en femteplats på Växsjö golfklubb. Näst på tur för 15–åringen står Skandia tour riks.

Törebodas juniorer tränar två gånger i veckan under ledning av pro–sportchefen Mikael Larsson. Elva stycken av dessa var iväg till Marks golfklubb och tävlade i Skandia tour distrikt. Fyra av de deltagande fick med sig medalj hem.

Goda resultat

Emil Larsson vann A-klassen, Samuel Antonsson kom tvåa, Matilda Björkman vann i B-klass flickor och Oscar Antonsson blev slutade på en tredjeplats i B-klass pojkar 2.

– Detta var årets första Skandia distrikt tävling och vi ska försöka fortsätta hålla uppe intresset för tävlingar under säsongen bland våra juniorer, säger Julie Klahr, ordförande för junior- och elitgruppen.

Skandia tour regional

I helgen spelade också Elsa Svensson Skandia tour regional på Vreta Kloster golfklubb. Tävlingen gick över 27 hål i kyla och duggregn. Hon vann med fem slags marginal efter att ha gått runt de 27 hålen på sex slag över par. Innan helgens tävling har hon hunnit med att spela två Junior masters invitational, JMI, tävlingar på över 36 hål från back–tee. Där placerade hon sig på en femteplats på Växsjö golfklubb. Näst på tur för 15–åringen står Skandia tour riks.