14 maj 2016 14:57

15 maj 2016 17:06

Emelie Johnsson ordnade TIK:s vinst

FOTBOLL: Division 2 Östra

Töreboda IK kom tillbaka från derbyförlusten mot Mariestads Bois Emelie Johnsson blev matchvinnare för TIK, som ligger fyra i tabellen. – Vi hade ett bra spel överlag, det märks att vi blir bättre och bättre, säger Törebodatränaren Hans Hermansson efter vinsten med 1-0.

Sil visade upp ett kraftigt presspel i första halvlek och spelade defensivt, men nådde inte ända fram.  I den elfte matchminuten satte Emelie Johnsson Törebodas mål. Därefter höll de nollan.

– Vi gjorde ett snyggt mål med bra framspel och kom in i straffpunkten där Emelie Johnsson sköt in bollen i mål, säger Törebodas tränare Hans Hermansson.

Törebodas spelövertag fortsatte sedan och Sil fick inte in bollen. Götenelaget byggde i stället upp ett starkt försvarsspel lagom till andra halvlek under tiden som anfallsspelarna sköt höga och långa bollar. Allt för att inte Töreboda skulle få tag på bollen igen. Vilket de lyckades med.

Tryggt i mål

– Yvonne Andersson i mål storspelade i mål. Det kändes så tryggt som det kan kännas med 1–0. Hela laget kämpade och slet. Sil backade hem och det gjorde att vi fick svårt att ta oss förbi för ännu ett mål.

– Förutom Yvonne i mål så skulle jag säga att matchens lirare helt klart var Hanna Johnsson och Evelina Borglin. De gjorde bra ifrån sig på mitten. De hade fullt upp med alla långbollar. Men jag tycker att de visade vägen litegrann och satte stopp för Sil.

Inte farligast

Töreboda visade upp ett bra spel genom den jämna matchen. Trots ett stundtals tufft spel från Sil så är de inte i topp bland Törebodas konkurrenter.

– Hörnebo och Mariestad är de största konkurrenterna och även Falköping. Skara känns också lite farliga, jag vet inte vart jag har dem.

Mål: Töreboda IK: Emelie Johnsson.

Sil visade upp ett kraftigt presspel i första halvlek och spelade defensivt, men nådde inte ända fram.  I den elfte matchminuten satte Emelie Johnsson Törebodas mål. Därefter höll de nollan.

– Vi gjorde ett snyggt mål med bra framspel och kom in i straffpunkten där Emelie Johnsson sköt in bollen i mål, säger Törebodas tränare Hans Hermansson.

Törebodas spelövertag fortsatte sedan och Sil fick inte in bollen. Götenelaget byggde i stället upp ett starkt försvarsspel lagom till andra halvlek under tiden som anfallsspelarna sköt höga och långa bollar. Allt för att inte Töreboda skulle få tag på bollen igen. Vilket de lyckades med.

Tryggt i mål

– Yvonne Andersson i mål storspelade i mål. Det kändes så tryggt som det kan kännas med 1–0. Hela laget kämpade och slet. Sil backade hem och det gjorde att vi fick svårt att ta oss förbi för ännu ett mål.

– Förutom Yvonne i mål så skulle jag säga att matchens lirare helt klart var Hanna Johnsson och Evelina Borglin. De gjorde bra ifrån sig på mitten. De hade fullt upp med alla långbollar. Men jag tycker att de visade vägen litegrann och satte stopp för Sil.

Inte farligast

Töreboda visade upp ett bra spel genom den jämna matchen. Trots ett stundtals tufft spel från Sil så är de inte i topp bland Törebodas konkurrenter.

– Hörnebo och Mariestad är de största konkurrenterna och även Falköping. Skara känns också lite farliga, jag vet inte vart jag har dem.

Mål: Töreboda IK: Emelie Johnsson.

  • Madeleine Bäckman