12 maj 2016 17:09

12 maj 2016 17:10

"Troligt att han stannar"

ISHOCKEY: AHL

Under onsdagskvällen kom uppgifter om att Mariestadssonen Sebastian Collberg skulle vara nära SHL-klubben Rögle.
Spekulationerna tillbakavisas av Collbergs agent Patrick Carnbäck.

– Jag såg också att det skrivits om det. Jag vet faktiskt inte var det kommer ifrån. Sebastian har ett år kvar med Islanders så det är det som gäller.

Det var Kvällspostens hockeybloggare Johan ”MrMadhawk” Svensson som var först med uppgifterna om att Rögle jobbade hårt med att få hem Sebastian Collberg till Sverige igen. Enligt Svensson är klubben i långt gångna förhandlingar om forwarden.

Hamnade i Islanders

Collberg, som inledde karriären i Mariestad, värvades tidigt till Frölunda. Trots stor succé i JVM hade Collberg svårt att på allvar slå igenom i Frölunda och gick bland annat på lån till Örebro innan han stack över till USA. Montrealdraftade Collberg hamnade till slut i New York Islanders organisation där han spelat i Bridgeport Sound Tigers i AHL och Stockton Thunder i ECHL.

Ut i slutspelet

Den senaste säsongen blev det 42 matcher och 10 poäng för Sebastian. Hans lag åkte ut mot Toronto Marlies i den första slutspelsomgången.

Collbergs avtal med New York Islanders gäller i ett år till. Eftersom Islanders säsong nyss tagit slut, man åkte ut mot Tampa Bay Lightning i måndags, har den sportsliga ledningen i New York ännu inte tagit grepp om den kommande säsongen.

”Inte prio ett”

– Det känns som att han kommit in i det lite igen därborta så det troliga är att han stannar. Men det är viktigt att höra vad Islanders säger också, om de vill satsa vidare på honom. De kommer att ta den utvärderingen efter säsongen. Sen är han ju förstås inte prio ett kan jag tänka mig.

Finns det en önskan från Sebastian att komma hem till Sverige och spela hockey igen?

– Det finns säkert önskan om både och. Men som sagt, vi måste höra vad Islanders säger.

Inte Frölunda?

Enligt MrMadhawk ska Collbergs tidigare klubb Frölunda inte vara intresserade av att plocka hem Collberg till Göteborg.

MT-sporten har sökt Sebastian Collberg för en kommentar.

– Jag såg också att det skrivits om det. Jag vet faktiskt inte var det kommer ifrån. Sebastian har ett år kvar med Islanders så det är det som gäller.

Det var Kvällspostens hockeybloggare Johan ”MrMadhawk” Svensson som var först med uppgifterna om att Rögle jobbade hårt med att få hem Sebastian Collberg till Sverige igen. Enligt Svensson är klubben i långt gångna förhandlingar om forwarden.

Hamnade i Islanders

Collberg, som inledde karriären i Mariestad, värvades tidigt till Frölunda. Trots stor succé i JVM hade Collberg svårt att på allvar slå igenom i Frölunda och gick bland annat på lån till Örebro innan han stack över till USA. Montrealdraftade Collberg hamnade till slut i New York Islanders organisation där han spelat i Bridgeport Sound Tigers i AHL och Stockton Thunder i ECHL.

Ut i slutspelet

Den senaste säsongen blev det 42 matcher och 10 poäng för Sebastian. Hans lag åkte ut mot Toronto Marlies i den första slutspelsomgången.

Collbergs avtal med New York Islanders gäller i ett år till. Eftersom Islanders säsong nyss tagit slut, man åkte ut mot Tampa Bay Lightning i måndags, har den sportsliga ledningen i New York ännu inte tagit grepp om den kommande säsongen.

”Inte prio ett”

– Det känns som att han kommit in i det lite igen därborta så det troliga är att han stannar. Men det är viktigt att höra vad Islanders säger också, om de vill satsa vidare på honom. De kommer att ta den utvärderingen efter säsongen. Sen är han ju förstås inte prio ett kan jag tänka mig.

Finns det en önskan från Sebastian att komma hem till Sverige och spela hockey igen?

– Det finns säkert önskan om både och. Men som sagt, vi måste höra vad Islanders säger.

Inte Frölunda?

Enligt MrMadhawk ska Collbergs tidigare klubb Frölunda inte vara intresserade av att plocka hem Collberg till Göteborg.

MT-sporten har sökt Sebastian Collberg för en kommentar.