03 maj 2016 14:57

03 maj 2016 14:57

Nytt lopp på Kinnekulle nästa helg

LÖPNING

Nu kommer ett nytt lokalt lopp för alla löpfantaster. Destination Läckö-Kinnekulle och OK Klyftamo ligger bakom satsningen ”Kinnekulle Trail Run”, ett lopp runt Kinnekulles topp med start och mål vid utsiktstornet.

För de mer löpvana finns fem- eller tiokilometerslopp med ett par ordentliga backar att klara av. För andra finns en sträcka på 1,9 kilometer som går runt bergets topp. Det loppet är lättare.

– Det är första året vi kör och vi ser detta som en långsiktig satsning. Vi ser stor potential till att detta kan locka långväga besökare i framtiden och hoppas på ett riktigt bra lopp den 14 maj, säger Jim Josefsson, VD.

För de mer löpvana finns fem- eller tiokilometerslopp med ett par ordentliga backar att klara av. För andra finns en sträcka på 1,9 kilometer som går runt bergets topp. Det loppet är lättare.

– Det är första året vi kör och vi ser detta som en långsiktig satsning. Vi ser stor potential till att detta kan locka långväga besökare i framtiden och hoppas på ett riktigt bra lopp den 14 maj, säger Jim Josefsson, VD.