02 maj 2016 12:58

02 maj 2016 12:59

Albin Lundell klar för Fagerhult Habo

INNEBANDY: Allsvenskan

Albin Lundell blir nästa Lockerudsspelare att prova vingarna på en högre nivå.

I helgen blev han klar för två säsonger i allsvenska Fagerhult Habo.

– Det är rätt steg att ta. Jag vill pröva något nytt efter att ha varit ordinarie i division ett i två år, säger Lundell.

Precis som kompisen Isak Stöckel tar Albin Lundell studenten till sommaren. Men där Stöckel väljer ett år till i Lockerud bestämde sig Lundell för en ny klubb. Att han har sökt in till högskolelinjer i Jönköping underlättade beslutet, men fokus har legat på innebandyn.

– Det är på grund av innebandyn jag flyttar. Jag vet ännu inte om jag kommer in på de linjer jag sökt. Men gör jag inte det kommer jag söka jobb. Jag vill bli så bra som möjligt som innebandyspelare. Det är den främsta anledningen till flytten, min egen utveckling mår bäst av det. Mitt mål är att komma till SSL.

Var det ett alternativ att stanna i Lockerud?

– Alternativet fanns. Jag har funderat ganska mycket de senaste veckorna. Jag bestämde mig häromdagen.

Förutom Fagerhult Habo har Albin Lundell, precis som Stöckel, besökt Umeålaget Team Thorengruppen.

– Men det var mellan Fagerhult och Lockerud som valet stod.

Den gångna säsongen i division ett blev det 36 poäng, varav 20 mål på 21 matcher för 19-årige Lundell. Nu gör han ett par av sina kompisar från Västergötlands distriktslag sällskap i allsvenskan.

– Det känns som en trygghet att man känner några i laget.

– Det är rätt steg att ta. Jag vill pröva något nytt efter att ha varit ordinarie i division ett i två år, säger Lundell.

Precis som kompisen Isak Stöckel tar Albin Lundell studenten till sommaren. Men där Stöckel väljer ett år till i Lockerud bestämde sig Lundell för en ny klubb. Att han har sökt in till högskolelinjer i Jönköping underlättade beslutet, men fokus har legat på innebandyn.

– Det är på grund av innebandyn jag flyttar. Jag vet ännu inte om jag kommer in på de linjer jag sökt. Men gör jag inte det kommer jag söka jobb. Jag vill bli så bra som möjligt som innebandyspelare. Det är den främsta anledningen till flytten, min egen utveckling mår bäst av det. Mitt mål är att komma till SSL.

Var det ett alternativ att stanna i Lockerud?

– Alternativet fanns. Jag har funderat ganska mycket de senaste veckorna. Jag bestämde mig häromdagen.

Förutom Fagerhult Habo har Albin Lundell, precis som Stöckel, besökt Umeålaget Team Thorengruppen.

– Men det var mellan Fagerhult och Lockerud som valet stod.

Den gångna säsongen i division ett blev det 36 poäng, varav 20 mål på 21 matcher för 19-årige Lundell. Nu gör han ett par av sina kompisar från Västergötlands distriktslag sällskap i allsvenskan.

– Det känns som en trygghet att man känner några i laget.