30 apr 2016 20:38

30 apr 2016 20:38

Jula vaknade och vann

FOTBOLL: Division 5

Jula BK sov bort halva matchen.
Efter några byten i paus vaknade laget och lyckades vända underläge 1–2 till 4–2 mot förmodade toppkonkurrenten Lundsbrunn.

– Det kommer att bli tajt i den här serien. Alla lag kommer att få slita för segrarna. I dag mötte vi ett bra lag som tippas vara med i toppen. Ger man dem bara några få millimeter så blir man straffad, säger Julas tränare Henrik Josefsson.

Just de där millimetrarna blev för många för Jula i den första halvleken. Lundsbrunn var först in i de flesta duellerna och gästernas anfallslinje ställde till stora bekymmer för Jula. Jesper Falk gav LIF ledningen redan efter fem minuter.

Bra på fasta

Men Jula är starka på fasta situationer och efter en hörna lyckades Charlie Fagerlund peta in 1–1 kort inpå baklängesmålet. När Lundsbrunn sen satte 2–1 på straff genom Fanus Desalegn var det uppförsbacke återigen för Ullervadsgänget.

– Varken jag eller spelarna var nöjda med första halvlek. Vi gör några byten och ändrar om lite i spelet och får bättre fart, rörelse och driv i laget i andra, säger Josefsson.

Utdelningen kom när andra halvlek bara var två minuter gammal. Daniel Welamsson gjorde mål efter en hörna.

– Sen har vi lägen både genom skott i ribban och bollar som dansar på mållinjen. Vi trycker tillbaka Lundsbrunn och ger dem ingen tid med bollen, vilket vi gjorde i första. Det var bara en tidsfråga innan vi skulle göra mål.

Och det blev till slut Joel Claesson som hittade nätmaskorna. Claesson gjorde det viktiga 3–2-målet för Jula. Nu var allt psykologiskt momentum plötsligt hos hemmalaget och Lundsbrunn var tvungna att gå på måljakt.

– När Lundsbrunn försöker trycka framåt kontrar vi in 4–2.

Därmed var Julas första serieseger för året bärgad. Laget förlorade premiären borta mot Ekedalen med 3–0.

Noterbart i Julalägret var att målvakten Alexander Odh var tillbaka i laget efter skada.

Målen, Jula: Charlie Fagerlund, Daniel Welamsson, Joel Claesson, Ludvig Ljungkvist.

– Det kommer att bli tajt i den här serien. Alla lag kommer att få slita för segrarna. I dag mötte vi ett bra lag som tippas vara med i toppen. Ger man dem bara några få millimeter så blir man straffad, säger Julas tränare Henrik Josefsson.

Just de där millimetrarna blev för många för Jula i den första halvleken. Lundsbrunn var först in i de flesta duellerna och gästernas anfallslinje ställde till stora bekymmer för Jula. Jesper Falk gav LIF ledningen redan efter fem minuter.

Bra på fasta

Men Jula är starka på fasta situationer och efter en hörna lyckades Charlie Fagerlund peta in 1–1 kort inpå baklängesmålet. När Lundsbrunn sen satte 2–1 på straff genom Fanus Desalegn var det uppförsbacke återigen för Ullervadsgänget.

– Varken jag eller spelarna var nöjda med första halvlek. Vi gör några byten och ändrar om lite i spelet och får bättre fart, rörelse och driv i laget i andra, säger Josefsson.

Utdelningen kom när andra halvlek bara var två minuter gammal. Daniel Welamsson gjorde mål efter en hörna.

– Sen har vi lägen både genom skott i ribban och bollar som dansar på mållinjen. Vi trycker tillbaka Lundsbrunn och ger dem ingen tid med bollen, vilket vi gjorde i första. Det var bara en tidsfråga innan vi skulle göra mål.

Och det blev till slut Joel Claesson som hittade nätmaskorna. Claesson gjorde det viktiga 3–2-målet för Jula. Nu var allt psykologiskt momentum plötsligt hos hemmalaget och Lundsbrunn var tvungna att gå på måljakt.

– När Lundsbrunn försöker trycka framåt kontrar vi in 4–2.

Därmed var Julas första serieseger för året bärgad. Laget förlorade premiären borta mot Ekedalen med 3–0.

Noterbart i Julalägret var att målvakten Alexander Odh var tillbaka i laget efter skada.

Målen, Jula: Charlie Fagerlund, Daniel Welamsson, Joel Claesson, Ludvig Ljungkvist.