28 apr 2016 14:54

28 apr 2016 14:54

Mörk förlänger med Töreboda

HALLÅ DÄR...

...Töreboda HF:s sportchef Anton Lundholm som nyligen fått klart med tre kontraktsförlängningar inför 2016/2017.

Vilka spelare är det som kritat på inför nästa säsong?

– Backen Filip Mann som kom till oss under förra säsongen. En stabil defensiv back som kan utveckla sin offensiv. Sen är det forwarden Johan Eriksson. Han är född 1991 och gör sitt fjärde år i klubben. Han har haft bekymmer med både motivation och jobb men har nu äntligen fått ihop det och är sugen på att satsa rejält till nästa säsong. Det är bra med en mer rutinerad spelare eftersom det ser ut att bli ungt i år igen. Till sist har Mathias Mörk också förlängt sitt kontrakt. Det är väldigt viktigt för oss. Mörk är en spelare som motståndarna pratar om inför matcherna. Han har gjort ett par säsonger i division ett och den typen av rutin gör mycket i vår serie.

Hur många har ni kontrakterat nu?

– Två målvakter, fyra backar och nio forwards är under kontrakt.

Hur många till vill ni ha in?

– Vi ska ha åtta backar, det kan bli fjorton forwards och så ska vi ha in en målvakt till. Så det är lite kvar, men vi känner ingen panik, vi är i fas. Sen är det ett gäng spelare som är med oss och tränar som ännu inte skrivit på.

Kommer ni att plocka in någon utifrån?

– I så fall ska det vara spets. Vi kommer inte att ta in utfyllnadsspelare. Men först sätts trupperna i SHL, sen i allsvenskan, sen division ett och sen är det vår tur. Om en månad kan vi kanske hitta spelare som hoppats på att ta en plats i division ett.

Vad kör ni för träning så här års?

– Vi kör tre gemensamma pass i veckan. Det är ett pass löpning, sen har vi brottningsträning och så spelar vi innebandy.

Vilka spelare är det som kritat på inför nästa säsong?

– Backen Filip Mann som kom till oss under förra säsongen. En stabil defensiv back som kan utveckla sin offensiv. Sen är det forwarden Johan Eriksson. Han är född 1991 och gör sitt fjärde år i klubben. Han har haft bekymmer med både motivation och jobb men har nu äntligen fått ihop det och är sugen på att satsa rejält till nästa säsong. Det är bra med en mer rutinerad spelare eftersom det ser ut att bli ungt i år igen. Till sist har Mathias Mörk också förlängt sitt kontrakt. Det är väldigt viktigt för oss. Mörk är en spelare som motståndarna pratar om inför matcherna. Han har gjort ett par säsonger i division ett och den typen av rutin gör mycket i vår serie.

Hur många har ni kontrakterat nu?

– Två målvakter, fyra backar och nio forwards är under kontrakt.

Hur många till vill ni ha in?

– Vi ska ha åtta backar, det kan bli fjorton forwards och så ska vi ha in en målvakt till. Så det är lite kvar, men vi känner ingen panik, vi är i fas. Sen är det ett gäng spelare som är med oss och tränar som ännu inte skrivit på.

Kommer ni att plocka in någon utifrån?

– I så fall ska det vara spets. Vi kommer inte att ta in utfyllnadsspelare. Men först sätts trupperna i SHL, sen i allsvenskan, sen division ett och sen är det vår tur. Om en månad kan vi kanske hitta spelare som hoppats på att ta en plats i division ett.

Vad kör ni för träning så här års?

– Vi kör tre gemensamma pass i veckan. Det är ett pass löpning, sen har vi brottningsträning och så spelar vi innebandy.