27 apr 2016 20:13

27 apr 2016 20:15

Mattias Borg åkte ut mot toppspelare

BADMINTON: EM

Redan i andra omgången av EM lottades Mattias Borg mot toppnamnet Marc Zwiebler.
Efter en trög start pressade Mariestadssonen den favorittippade tysken i andra set.
Men det blev respass i två raka set, 8–21, 17–21, för Borg.

– Det var definitivt otur att lottas mot honom så tidigt i turneringen. Det finns många spelare i turneringen som är bra mycket sämre än honom, konstaterar Mattias Borg när MT når honom i Frankrike.

Efter en fin vändning mot finske Eetu Heino tog sig Mattias Borg vidare från den första omgången. Men den efterföljande lottningen var inte snäll mot Borg. Redan i omgång två väntade Marc Zwiebler som tog hem EM 2012 och är rankad som nummer 14 i världen. Det kan jämföras med Mattias 117:e plats på samma rankinglista.

Lägg en ofokuserad start på det och ni förstår att Maifprodukten fick en rejäl uppförsbacke i matchen.

– Jag kommer ut ganska dåligt. Jag var inte helt redo vare sig i benen eller i huvudet. Jag vet vad jag ska göra, men första set bara glider iväg utan att jag hotar honom alls.

Fick upp farten

Efter 8–21 i första reste sig Mattias ordentligt. Andra set var otroligt jämnt inledningsvis.

– Då spelar jag faktiskt riktigt, riktigt bra. Det vi pratat om innan matchen fungerar och han ändrar inte sitt spel alls. Men när jag ledde med 14–13 går jag ner lite i tempo och då är det kört direkt. Han vänder till 14–17 och jag klarar inte att hämta upp det.

Vad hände? Var det trötthet eller koncentrationen som brast?

– Jag blev passiv bara. Jag väntade på att han skulle göra misstag i stället för att pressa honom till att göra misstag.

Hur nära kände du att du var?

– Jag hade bra chans att ta det setet. Han såg trött ut mot slutet. Men sen ska man komma ihåg att det är stor skillnad mellan att vinna ett set och att vinna en match. Att vinna en match mot de topprankade är väldigt svårt.

Det svenska damdubbelparet åkte också ut under onsdagen. Henri Hurskainen spelade en sen kvällsmatch som han förväntades vinna och det svenska mixedlaget spelar först på torsdagen.

– Det var definitivt otur att lottas mot honom så tidigt i turneringen. Det finns många spelare i turneringen som är bra mycket sämre än honom, konstaterar Mattias Borg när MT når honom i Frankrike.

Efter en fin vändning mot finske Eetu Heino tog sig Mattias Borg vidare från den första omgången. Men den efterföljande lottningen var inte snäll mot Borg. Redan i omgång två väntade Marc Zwiebler som tog hem EM 2012 och är rankad som nummer 14 i världen. Det kan jämföras med Mattias 117:e plats på samma rankinglista.

Lägg en ofokuserad start på det och ni förstår att Maifprodukten fick en rejäl uppförsbacke i matchen.

– Jag kommer ut ganska dåligt. Jag var inte helt redo vare sig i benen eller i huvudet. Jag vet vad jag ska göra, men första set bara glider iväg utan att jag hotar honom alls.

Fick upp farten

Efter 8–21 i första reste sig Mattias ordentligt. Andra set var otroligt jämnt inledningsvis.

– Då spelar jag faktiskt riktigt, riktigt bra. Det vi pratat om innan matchen fungerar och han ändrar inte sitt spel alls. Men när jag ledde med 14–13 går jag ner lite i tempo och då är det kört direkt. Han vänder till 14–17 och jag klarar inte att hämta upp det.

Vad hände? Var det trötthet eller koncentrationen som brast?

– Jag blev passiv bara. Jag väntade på att han skulle göra misstag i stället för att pressa honom till att göra misstag.

Hur nära kände du att du var?

– Jag hade bra chans att ta det setet. Han såg trött ut mot slutet. Men sen ska man komma ihåg att det är stor skillnad mellan att vinna ett set och att vinna en match. Att vinna en match mot de topprankade är väldigt svårt.

Det svenska damdubbelparet åkte också ut under onsdagen. Henri Hurskainen spelade en sen kvällsmatch som han förväntades vinna och det svenska mixedlaget spelar först på torsdagen.