14 apr 2016 16:40

14 apr 2016 16:40

Många klassegrar för Mariestad

PISTOLSKYTTE: Vårknallen/Kretsmästerskap

Skyttarna i Mariestads Pistolklubb hade ställt in siktet rätt när de gästade soliga Lövsjötorps skjutbana i helgen. Flera fina klassegrar i Vårknallen och kretsmästerskapet i militär snabbmatch kunde bärgas.
Crister Larsson var dessutom bara tre poäng från ett svenskt rekord.

I tävlingen Vårknallen, som är en precisionstävling kom Mariestads Philip Stöckel på en första plats i klass 1B. Björn Olsson vann klass 1C där klubbkamraten Sebastian Strid kom femma. Simoné Meeks plockade hem en fin förstaplats i klassen D1C. Juniorklassen vanns av Pelle Falk-Hedberg. Även Töreboda PSK hade en klassegrare i Vårknallen i form av Maritha Andersson (D2C).

Samma dag avgjordes kretsmästerskapet i militär snabbmatch. Där handlar det om tolv serier om vardera fem skott. Skjuttiderna är tio, åtta, respektive sex sekunder. För vapengrupp A är skjuttiderna lite längre. I en helmatch skjuts fyra serier på varje visningstid.

Nära svenskt rekord

Björn Olsson (klass 1A) och Jan Rask (klass 2A) placerade sig båda två på tredjeplatser. Simoné Meeks tog ytterligare en förstaplats.

Crister Larsson var tvåa i klass 3A, etta i klass 3B och i revolverklassen var han tre poäng från det svenska rekordet som i dag ligger på 572 poäng.

I tävlingen Vårknallen, som är en precisionstävling kom Mariestads Philip Stöckel på en första plats i klass 1B. Björn Olsson vann klass 1C där klubbkamraten Sebastian Strid kom femma. Simoné Meeks plockade hem en fin förstaplats i klassen D1C. Juniorklassen vanns av Pelle Falk-Hedberg. Även Töreboda PSK hade en klassegrare i Vårknallen i form av Maritha Andersson (D2C).

Samma dag avgjordes kretsmästerskapet i militär snabbmatch. Där handlar det om tolv serier om vardera fem skott. Skjuttiderna är tio, åtta, respektive sex sekunder. För vapengrupp A är skjuttiderna lite längre. I en helmatch skjuts fyra serier på varje visningstid.

Nära svenskt rekord

Björn Olsson (klass 1A) och Jan Rask (klass 2A) placerade sig båda två på tredjeplatser. Simoné Meeks tog ytterligare en förstaplats.

Crister Larsson var tvåa i klass 3A, etta i klass 3B och i revolverklassen var han tre poäng från det svenska rekordet som i dag ligger på 572 poäng.