11 apr 2016 06:00

11 apr 2016 06:00

Satsar på guld i veteran-SM

ENDURO: Två Törebodaförare i årets VRM-mästerskap

Näst sista helgen i april går startskottet för veteran-SM.
Töreboda MK har två förare till start i årets mästerskap genom Daniel ”Väring” Johansson och Jan-Olof Wallskog.
– Vi har båda goda chanser till riktigt bra resultat, säger Wallskog.

Med start i Hässleholm lördag och söndag 23 respektive 24 april drar årets mästerskapsserie i gång.

Daniel ”Väring” Johansson representerar Töreboda i den yngsta veteranklassen, VRM 1. Jan-Olof Wallskog kör i VRM 2, det vill säga klassen för förare över 50 år.

Det är första gången jag kör VRM, men mästerskap har jag ju gjort en hel del tidigare, säger Wallskog som fick idén om VRM under Vintercupen.

– Jag åkte ju flera deltävlingar i Vintercupen och höll mig ganska långt framme där. Tyvärr fick jag inte ihop planeringen så jag kunde köra tillräckligt många tävlingar för att vara med och göra upp om totalen, men jag låg bra med i täten i de jag körde. Flera av gubbarna som körde i vintras kommer starta nu i SM.

Riksmästerskapet avgörs över sex deltävlingar med start i Hässleholm i april för att sedan fortsätta i Vimmerby, Östhammar, Skövde och avslutande Söderhamn i slutet av september.

– Tävlingen i Skövde blir lite extra rolig då den här nästan på hemmaplan. Jag kommer absolut sikta på guld och som jag ser det så har Daniel också bra anledning att sikta på toppen. Vi har båda fina chanser på medalj.

Med start i Hässleholm lördag och söndag 23 respektive 24 april drar årets mästerskapsserie i gång.

Daniel ”Väring” Johansson representerar Töreboda i den yngsta veteranklassen, VRM 1. Jan-Olof Wallskog kör i VRM 2, det vill säga klassen för förare över 50 år.

Det är första gången jag kör VRM, men mästerskap har jag ju gjort en hel del tidigare, säger Wallskog som fick idén om VRM under Vintercupen.

– Jag åkte ju flera deltävlingar i Vintercupen och höll mig ganska långt framme där. Tyvärr fick jag inte ihop planeringen så jag kunde köra tillräckligt många tävlingar för att vara med och göra upp om totalen, men jag låg bra med i täten i de jag körde. Flera av gubbarna som körde i vintras kommer starta nu i SM.

Riksmästerskapet avgörs över sex deltävlingar med start i Hässleholm i april för att sedan fortsätta i Vimmerby, Östhammar, Skövde och avslutande Söderhamn i slutet av september.

– Tävlingen i Skövde blir lite extra rolig då den här nästan på hemmaplan. Jag kommer absolut sikta på guld och som jag ser det så har Daniel också bra anledning att sikta på toppen. Vi har båda fina chanser på medalj.

  • Johanna Drath