10 apr 2016 14:27

10 apr 2016 14:27

Maifarna avslutade med flaggan i topp

BADMINTON: Serieavslutning

Skador och sjukdomar har satt stopp för Mariestads AIF i år.
Men i serieavslutningen på hemmaplan tog man en skön seger mot Karlstad med 5–3 och var nära oavgjort mot seriesegrarna Torp, 3–5.
– Det blev lite som en bekräftelse, säger Mike Rasmussen.

Säsongen i division två har varit allt annat än en dans på rosor för Mariestads AIF. Framförallt är det skador och sjukdomar som har gjort att man nästan aldrig kunnat ställa upp med fullt manskap. Efter en starkare avslutning än inledning på serien undviker man i alla fall sistaplatsen och kommer i stället på en femte plats.

– Med det lag vi haft i år kan man inte begära så mycket mer. Många har tvingats hoppa av under tiden och vi har fått ta in flera unga spelare. Det är bra för utvecklingen men om vi verkligen ska kunna tampas i serien behöver vi ha fullt lag, säger Rasmussen.

En bra start

När serien väl skulle avgöras för 2015/2016 skedde det på hemmabanorna i Novab Arena. För Mariestads del väntade först en match mot Karlstad där man fick en riktig smakstart och ledde ett tag med 4–0.

– Den vann vi på ett fint sätt och spelade riktigt bra. Överlag har vi faktiskt spelat bra hela säsongen trots manfall. Vi har en bra herrdubbel, det är i herrsingel vi har det tuffare.

I den andra matchen för lördagen ställdes man mot Torp. Där blev det förlust med 3–5, men det är inte mycket att skämmas för. I och med segern blev Torp mästare i serien.

– Det blev ett väldigt högt jubel från deras sida efter sista herrsingelmatchen.

Jim i form

I matchen mot Torp stod Mariestads Jim Alexandersson för en extra vass insats i singelspelet där han från underläge lyckades vända matchen och vinna i en tuff tresetetare. Jim var för övrigt bästa Maifare i det sista sammandraget för säsongen.

Och hemmalaget kunde mycket väl ha snott åt sig ett oavgjort resultat även i den sista matchen. I damdubbel var Maifs Alexandra Myrén och Nira Hindocha mycket nära att besegra Annelie Antonsson och Kristin Abrahamsson men föll i ett jämnt tredje set, 17–21.

Säsongen i division två har varit allt annat än en dans på rosor för Mariestads AIF. Framförallt är det skador och sjukdomar som har gjort att man nästan aldrig kunnat ställa upp med fullt manskap. Efter en starkare avslutning än inledning på serien undviker man i alla fall sistaplatsen och kommer i stället på en femte plats.

– Med det lag vi haft i år kan man inte begära så mycket mer. Många har tvingats hoppa av under tiden och vi har fått ta in flera unga spelare. Det är bra för utvecklingen men om vi verkligen ska kunna tampas i serien behöver vi ha fullt lag, säger Rasmussen.

En bra start

När serien väl skulle avgöras för 2015/2016 skedde det på hemmabanorna i Novab Arena. För Mariestads del väntade först en match mot Karlstad där man fick en riktig smakstart och ledde ett tag med 4–0.

– Den vann vi på ett fint sätt och spelade riktigt bra. Överlag har vi faktiskt spelat bra hela säsongen trots manfall. Vi har en bra herrdubbel, det är i herrsingel vi har det tuffare.

I den andra matchen för lördagen ställdes man mot Torp. Där blev det förlust med 3–5, men det är inte mycket att skämmas för. I och med segern blev Torp mästare i serien.

– Det blev ett väldigt högt jubel från deras sida efter sista herrsingelmatchen.

Jim i form

I matchen mot Torp stod Mariestads Jim Alexandersson för en extra vass insats i singelspelet där han från underläge lyckades vända matchen och vinna i en tuff tresetetare. Jim var för övrigt bästa Maifare i det sista sammandraget för säsongen.

Och hemmalaget kunde mycket väl ha snott åt sig ett oavgjort resultat även i den sista matchen. I damdubbel var Maifs Alexandra Myrén och Nira Hindocha mycket nära att besegra Annelie Antonsson och Kristin Abrahamsson men föll i ett jämnt tredje set, 17–21.