07 apr 2016 19:25

07 apr 2016 20:21

"Böna" till Töreboda HF

ISHOCKEY: Hockeytvåan

Töreboda HF har hittat Dennis Ström-Birgerssons ersättare.
Det blev ett rutinerat namn. Björn ”Böna” Brunstedt är klar som ny huvudtränare.
– Jag har hållit på med hockey sedan urminnes tider, säger 49-åringen.

”Böna” är ett välkänt ansikte, kanske framför allt i Skövde IK där han varit verksam i flera olika roller genom åren. Senaste säsongen var han tränare för J20-laget, ett uppdrag som han hoppade av för tre veckor sedan. Andra tidigare gärningar i seniorhockeyn är som huvudtränare för Tidaholm i division tre och Skara i division två.

Tuff säsong

– Jag var där den beryktade säsongen då Skara inte vann en enda match före kvalspelet. Men jag visste att det skulle bli tufft redan innan. Ingen annan vågade ta uppdraget så då tog jag det. Men jag trodde nog att vi skulle vinna någon match, skrattar Brunstedt.

Kopplingarna till Töreboda finns där. Björn har gått samma tränarkurs som ordföranden Patrik Karlsson. Dessutom har han följt det gäng 94:or och 95:or som finns i Törebodas trupp då hans ena son är i samma ålder. Just det unga laget var en av anledningarna som lockade Brunstedt till Töreshov.

– Det är ett skridskostarkt, ungt, och hungrigt lag. Jag gillar att jobba med spelarna på ett personligt plan. Prata med dem och ge mycket eget ansvar. Jag är absolut ingen tyrann. Här i Töreboda har man redan stöpt en form. Varför ändra på något om det går bra?

Patrik assisterar

Kontraktet är skrivet på 1+1 år och ”Böna” kommer precis som Ström-Birgersson att ha Patrik Karlsson till sin hjälp.

– Sen får vi se vad som händer under resans gång. Jag jobbar gärna med mycket folk runt omkring mig.

Kommer det värvas många Skövdejuniorer till Töreboda nu?

– Någon kanske, men att det skulle bli många tror jag inte. De spelarna jag hade var 96:or. De har ju redan jobb runt omkring Skövde. Dessutom finns det gott om spelare här.

Vill spela offensivt

Björn Brunstedt levererar ett snabbt svar på den eviga frågan till nya tränare, vilken typ av hockey han förespråkar.

– Anfallshockey med bra försvarsspel. Börja försvara högt upp i plan.

”Böna” är ett välkänt ansikte, kanske framför allt i Skövde IK där han varit verksam i flera olika roller genom åren. Senaste säsongen var han tränare för J20-laget, ett uppdrag som han hoppade av för tre veckor sedan. Andra tidigare gärningar i seniorhockeyn är som huvudtränare för Tidaholm i division tre och Skara i division två.

Tuff säsong

– Jag var där den beryktade säsongen då Skara inte vann en enda match före kvalspelet. Men jag visste att det skulle bli tufft redan innan. Ingen annan vågade ta uppdraget så då tog jag det. Men jag trodde nog att vi skulle vinna någon match, skrattar Brunstedt.

Kopplingarna till Töreboda finns där. Björn har gått samma tränarkurs som ordföranden Patrik Karlsson. Dessutom har han följt det gäng 94:or och 95:or som finns i Törebodas trupp då hans ena son är i samma ålder. Just det unga laget var en av anledningarna som lockade Brunstedt till Töreshov.

– Det är ett skridskostarkt, ungt, och hungrigt lag. Jag gillar att jobba med spelarna på ett personligt plan. Prata med dem och ge mycket eget ansvar. Jag är absolut ingen tyrann. Här i Töreboda har man redan stöpt en form. Varför ändra på något om det går bra?

Patrik assisterar

Kontraktet är skrivet på 1+1 år och ”Böna” kommer precis som Ström-Birgersson att ha Patrik Karlsson till sin hjälp.

– Sen får vi se vad som händer under resans gång. Jag jobbar gärna med mycket folk runt omkring mig.

Kommer det värvas många Skövdejuniorer till Töreboda nu?

– Någon kanske, men att det skulle bli många tror jag inte. De spelarna jag hade var 96:or. De har ju redan jobb runt omkring Skövde. Dessutom finns det gott om spelare här.

Vill spela offensivt

Björn Brunstedt levererar ett snabbt svar på den eviga frågan till nya tränare, vilken typ av hockey han förespråkar.

– Anfallshockey med bra försvarsspel. Börja försvara högt upp i plan.