04 apr 2016 21:11

04 apr 2016 21:11

MKK:are på lagtävling

KONSTÅKNING: SKF-trofén

Mariestads KK bidrog med två åkare till SKF-trofén i Mölndal. Det var Ellen Salomonsson och Ofelia Eilertz som mätte kunskaperna med de andra.

SKF-trofén är anrik och den enda i sitt slag inom konståkningen. I år var det dessutom 40-årsjubileum för de åtta olika distrikten, från norr till söder, att låta sina bästa konståkare göra upp om medaljerna.

För Västergötlands del bestod laget i år av åkare från Tibro och Mariestad. Ellen Salmonsson, 14 och Ofelia Eilertz, 15 var de enda från Västergötland i sin klass, Ungdom 15.

Efter kortprogrammet låg Ofelia 10:a och Ellen 11:a av 21 åkare. På söndagen åkte de sina långprogram. Ellen behöll sin 11:e plats och fick sammanlagt 71.11 poäng.

Ofelia fick till ett mycket stabilt åk i det långa programmet som resulterade i en totalpoäng på 74.57, vilket gjorde att hon avancerade till en sjundeplats.

Västra Götalands distrikt fick totalt tre medaljer, medan Göteborgs distrikt var det som lyckades bäst med sex medaljer.

– Detta var den sista tävlingen för säsongen för Ellen och Ofelia som kan blicka tillbaka på en mycket väl genomförd tävlingssäsong i elitserien, tack vare MKK:s tränare Galina Dybinska, rapporterar Maria Eilertz.

Även om isen snart försvinner i Mariestad så kommer MKK:s åkare att fortsätta träna, både markträning och på is i Skara under maj månad där fokus framför allt kommer att ligga på att göra nya program till nästa säsong.

Ellens kommer att åka ytterligare ett år i ungdom 15 medan Ofelia går upp till juniorklassen där programmen blir längre och innehåller fler element.

– Avslutningsvis kan nämnas att MKK har haft en mycket lyckad tävlingssäsong, allt ifrån C-åkare till elitserieåkare, samt arrangerat två väl genomförda tävlingar. Att klubben under våren har fått ett antal nya åkare som fastnat för sporten bådar dessutom gott för framtiden.

SKF-trofén är anrik och den enda i sitt slag inom konståkningen. I år var det dessutom 40-årsjubileum för de åtta olika distrikten, från norr till söder, att låta sina bästa konståkare göra upp om medaljerna.

För Västergötlands del bestod laget i år av åkare från Tibro och Mariestad. Ellen Salmonsson, 14 och Ofelia Eilertz, 15 var de enda från Västergötland i sin klass, Ungdom 15.

Efter kortprogrammet låg Ofelia 10:a och Ellen 11:a av 21 åkare. På söndagen åkte de sina långprogram. Ellen behöll sin 11:e plats och fick sammanlagt 71.11 poäng.

Ofelia fick till ett mycket stabilt åk i det långa programmet som resulterade i en totalpoäng på 74.57, vilket gjorde att hon avancerade till en sjundeplats.

Västra Götalands distrikt fick totalt tre medaljer, medan Göteborgs distrikt var det som lyckades bäst med sex medaljer.

– Detta var den sista tävlingen för säsongen för Ellen och Ofelia som kan blicka tillbaka på en mycket väl genomförd tävlingssäsong i elitserien, tack vare MKK:s tränare Galina Dybinska, rapporterar Maria Eilertz.

Även om isen snart försvinner i Mariestad så kommer MKK:s åkare att fortsätta träna, både markträning och på is i Skara under maj månad där fokus framför allt kommer att ligga på att göra nya program till nästa säsong.

Ellens kommer att åka ytterligare ett år i ungdom 15 medan Ofelia går upp till juniorklassen där programmen blir längre och innehåller fler element.

– Avslutningsvis kan nämnas att MKK har haft en mycket lyckad tävlingssäsong, allt ifrån C-åkare till elitserieåkare, samt arrangerat två väl genomförda tävlingar. Att klubben under våren har fått ett antal nya åkare som fastnat för sporten bådar dessutom gott för framtiden.