30 mar 2016 16:31

30 mar 2016 16:31

Arvid Ljung klar för Bois

ISHOCKEY: Hockeyettan

Törebodas målvakt Arvid Ljung är klar för Mariestad Bois.
– Jag har alltid haft ambitionen att spela så högt upp som möjligt. Och just nu känner jag mig bättre än någonsin, säger Ljung.
Klubben har också förlängt med Johan Dahlbom och Filip Engqvist.

På tisdagen berättade Bois sportchef Ronny Johansson att han ville spetsa till konkurrensen på målvaktssidan med en ”senior utifrån”. Han behövde inte leta så långt bort. I grannklubben Töreboda hittade han 23-årige Arvid Ljung som redan har tre division ett-säsonger med Kungälv på meritlistan.

– Jag har följt Arvid en hel del och tror han blir riktigt bra konkurrens till Robin Wallin, säger Ronny Johansson.

Varför föll valet på Arvid?

– Jag såg honom själv när jag spelade i Tibro och han i Nässjö. Redan när Arvid flyttade till Skövde för att plugga för två år sedan fanns det ett intresse. Men det föll inte väl ut då eftersom vi hade Olikainen och Wallin. Förra säsongen ville vi ha in en J20-keeper och då blev det Sander Berg. Men nu passade det.

Arvid Ljung hann göra två säsonger i Töreboda.

– Det var ”goa gubbar” där men jag ville upp ett snäpp. De har kvar en bra målvakt i Anton Lauri så de klarar sig säkert bra, säger Ljung.

På tisdagen berättade Bois sportchef Ronny Johansson att han ville spetsa till konkurrensen på målvaktssidan med en ”senior utifrån”. Han behövde inte leta så långt bort. I grannklubben Töreboda hittade han 23-årige Arvid Ljung som redan har tre division ett-säsonger med Kungälv på meritlistan.

– Jag har följt Arvid en hel del och tror han blir riktigt bra konkurrens till Robin Wallin, säger Ronny Johansson.

Varför föll valet på Arvid?

– Jag såg honom själv när jag spelade i Tibro och han i Nässjö. Redan när Arvid flyttade till Skövde för att plugga för två år sedan fanns det ett intresse. Men det föll inte väl ut då eftersom vi hade Olikainen och Wallin. Förra säsongen ville vi ha in en J20-keeper och då blev det Sander Berg. Men nu passade det.

Arvid Ljung hann göra två säsonger i Töreboda.

– Det var ”goa gubbar” där men jag ville upp ett snäpp. De har kvar en bra målvakt i Anton Lauri så de klarar sig säkert bra, säger Ljung.