29 mar 2016 17:22

29 mar 2016 17:22

Målvaktsnytt i Bois

ISHOCKEY: Hockeyettan

Det rör på sig på målvaktsfronten i Mariestad Bois. Årets etta Robin Wallin är klar för en fortsättning. Andramålvakten Sander Berg flyttar till Norge.
Nu flaggar sportchefen Ronny Johansson för att spetsa konkurrensen.

– Vi vill tuffa till konkurrensen och kommer att ta in någon senior utifrån, bekräftar Johansson.

Sportchefen Ronny Johansson hade målvaktsfokus under tisdagen. Först kom beskedet om att Sander Berg skrivit på ett tvåårskontrakt med norska Stjernen i högstaligan. Sen förlängde Robin Wallin sitt kontrakt med ett år. Johansson tvekade aldrig att förlänga med Robin Wallin som utvecklats via ishockeygymnasiet.

– Som förstaårssenior hade han ett enormt psyke. Han var ifrågasatt ibland men vann en del matcher åt oss. Exempelvis Kumla och Borlänge borta.

Lärde sig

Även Robin Wallin var helt inställd på en fortsättning i Bois.

– Min plan förra säsongen var att ta chansen att etablera mig i seniorhockeyn. Nu vill jag bygga vidare på det. Som helhet är jag nöjd med säsongen. Kanske gick jag in med lite för stor press på mig själv. Efterhand förstod jag vad det handlade om och den rutinen var värdefull.

Sander Berg var andramålvakt under 2015/2016 och det var mer eller mindre uttalat att Wallin hade ”förstaspaden”.

– Sander bet ihop, men det var lite för klart vem som var etta, säger Ronny Johansson.

”Kul för Sander”

– Trist att tappa en bra kompis. Vi umgicks även utanför isen. Men kul för Sander att komma iväg och få utvecklas. Jag vet hur tufft det är att sitta som andramålvakt. Jag gjorde det bakom Olikainen tidigare, säger Wallin.

Hur ser du på att det nu ska plockas in en seniormålvakt för att spetsa konkurrensen?

– Det ska bli kul. Bra träningsmotstånd är utvecklande och det är för lagets bästa.

Trivs du bäst när du får höra att du är uttalad etta eller när du får fajtas om platsen på varje träning?

– Jag ska inte ljuga. Det är klart att man tycker det är skönt att vara uttalad etta. Men som person är jag en sådan som tävlar på varje träning. Så det blir utvecklande.

– Vi vill tuffa till konkurrensen och kommer att ta in någon senior utifrån, bekräftar Johansson.

Sportchefen Ronny Johansson hade målvaktsfokus under tisdagen. Först kom beskedet om att Sander Berg skrivit på ett tvåårskontrakt med norska Stjernen i högstaligan. Sen förlängde Robin Wallin sitt kontrakt med ett år. Johansson tvekade aldrig att förlänga med Robin Wallin som utvecklats via ishockeygymnasiet.

– Som förstaårssenior hade han ett enormt psyke. Han var ifrågasatt ibland men vann en del matcher åt oss. Exempelvis Kumla och Borlänge borta.

Lärde sig

Även Robin Wallin var helt inställd på en fortsättning i Bois.

– Min plan förra säsongen var att ta chansen att etablera mig i seniorhockeyn. Nu vill jag bygga vidare på det. Som helhet är jag nöjd med säsongen. Kanske gick jag in med lite för stor press på mig själv. Efterhand förstod jag vad det handlade om och den rutinen var värdefull.

Sander Berg var andramålvakt under 2015/2016 och det var mer eller mindre uttalat att Wallin hade ”förstaspaden”.

– Sander bet ihop, men det var lite för klart vem som var etta, säger Ronny Johansson.

”Kul för Sander”

– Trist att tappa en bra kompis. Vi umgicks även utanför isen. Men kul för Sander att komma iväg och få utvecklas. Jag vet hur tufft det är att sitta som andramålvakt. Jag gjorde det bakom Olikainen tidigare, säger Wallin.

Hur ser du på att det nu ska plockas in en seniormålvakt för att spetsa konkurrensen?

– Det ska bli kul. Bra träningsmotstånd är utvecklande och det är för lagets bästa.

Trivs du bäst när du får höra att du är uttalad etta eller när du får fajtas om platsen på varje träning?

– Jag ska inte ljuga. Det är klart att man tycker det är skönt att vara uttalad etta. Men som person är jag en sådan som tävlar på varje träning. Så det blir utvecklande.