19 mar 2016 18:18

19 mar 2016 18:18

Villa förlorade SM-finalen

BANDY: SM-final

Det blev inget historiskt första SM-guld för Villa Lidköping med skaraborgarna Johan Esplund, Martin Johansson och Jesper Thimfors. Mesta mästarna Västerås vann sitt 20:e SM-guld när man vann med 5–2.

När Elless-produkten Johan Esplund satte 2–2 med ett kanonskott i den 70:e minuten såg det ut som att Villa Lidköping skulle få kontroll över matchen. Men världens bästa målvakt Andreas Bergwall ville annorlunda och stoppade Villa Lidköping från att ta det efterlängtade första SM-guldet.

Västerås mål gjordes av Oscar Gröhn, Patrik Sjöström, Ted Bergström och Simon Jansson. David Karlsson och Johan Esplund blev målskyttar för Villa.

När Elless-produkten Johan Esplund satte 2–2 med ett kanonskott i den 70:e minuten såg det ut som att Villa Lidköping skulle få kontroll över matchen. Men världens bästa målvakt Andreas Bergwall ville annorlunda och stoppade Villa Lidköping från att ta det efterlängtade första SM-guldet.

Västerås mål gjordes av Oscar Gröhn, Patrik Sjöström, Ted Bergström och Simon Jansson. David Karlsson och Johan Esplund blev målskyttar för Villa.