15 mar 2016 22:00

16 mar 2016 08:09

Bois-seger efter förlängning

ISHOCKEY: Kval till J18 elit södra

Mariestad Bois fick med sig två poäng från hemmamötet med Tranås. Det betyder att laget fortsatt har en chans att hänga kvar.
– Det var väl helt okej, skönt att vi kunde vinna, säger målvakten Oliver Rosell efter 3-2-vinsten via förlängning.

Efter att ha förlorat första kvalmatchen i söndags mot Karlskrona, var Boiskillarna piskade att vinna för att ha en rimlig chans att hänga kvar i J18 elit till nästa säsong.

Bois hittade inledningsvis inget flyt i spelet. Tranås fick inte heller de tag i taktpinnen. Men när Bois drog på sig två utvisningar samtidigt i den andra perioden, så utnyttjade Tranås sitt fem mot tre spel på bästa möjliga sätt. 0–1 och Boisarna såg alltmer frustrerade ut.

Sju minuter senare blev Samuel Gustavsson fri med målvakten och sköt i stolpen. I den efterföljande sekvensen sköt Rasmus Westberg från blålinjen och Oliver Ahlgren höll sig påpassligt framme och styrde in 1-1.

Efter målet började Bois spela upp sig. Efter ett inledande stolpskott av Tranås i den tredje perioden fick Mariestadslaget återigen ordning på spelet. Oliver Ahlgren slängde iväg ett skott från blålinjen som letade sig in och Bois hade vänt till ledning. Med fyra minuter kvar så kvitterade bortalaget och förlängning stundade.

I förlängningen tog det cirka fyra minuter, sedan tog Karl Silanpää saken i egna händer och sprätte in det avgörande målet.

– Vi hade behövt alla tre poäng för att hänga på Karlskrona. Men två pinnar är bättre än inga alls, säger en för dagen lysande Oliver Rosell.

Mål, Bois: Oliver Ahlgren 2, Karl Sillanpää.

Efter att ha förlorat första kvalmatchen i söndags mot Karlskrona, var Boiskillarna piskade att vinna för att ha en rimlig chans att hänga kvar i J18 elit till nästa säsong.

Bois hittade inledningsvis inget flyt i spelet. Tranås fick inte heller de tag i taktpinnen. Men när Bois drog på sig två utvisningar samtidigt i den andra perioden, så utnyttjade Tranås sitt fem mot tre spel på bästa möjliga sätt. 0–1 och Boisarna såg alltmer frustrerade ut.

Sju minuter senare blev Samuel Gustavsson fri med målvakten och sköt i stolpen. I den efterföljande sekvensen sköt Rasmus Westberg från blålinjen och Oliver Ahlgren höll sig påpassligt framme och styrde in 1-1.

Efter målet började Bois spela upp sig. Efter ett inledande stolpskott av Tranås i den tredje perioden fick Mariestadslaget återigen ordning på spelet. Oliver Ahlgren slängde iväg ett skott från blålinjen som letade sig in och Bois hade vänt till ledning. Med fyra minuter kvar så kvitterade bortalaget och förlängning stundade.

I förlängningen tog det cirka fyra minuter, sedan tog Karl Silanpää saken i egna händer och sprätte in det avgörande målet.

– Vi hade behövt alla tre poäng för att hänga på Karlskrona. Men två pinnar är bättre än inga alls, säger en för dagen lysande Oliver Rosell.

Mål, Bois: Oliver Ahlgren 2, Karl Sillanpää.

  • Erik Wallskog