10 mar 2016 15:21

10 mar 2016 15:21

Fredriksson förlänger – nu börjar truppbygget

INNEBANDY: Division 1 Västra Svealand

Säsongen fick ett snöpligt slut för Mickael Fredriksson och hans Lockerud.
Men redan nu tas nya tag. Under torsdagen skrev Fredriksson på ett nytt ettårskontrakt med klubben.

– Jag är jätteglad. Jag ville verkligen vara kvar och det deklarerade jag tidigt för klubben, säger Mickael Fredriksson som även fortsätter som anställd på innebandygymnasiet.

När MT nådde Fredriksson efter helgens avgörande match mot Arvika beskrev han sina känslor som ”det värsta jag varit med om sen jag var liten”. Att Lockerud missade det allsvenska kvalet med ett ynka mål tog hårt.

– Jag har fortfarande inte hämtat mig. Jag måste ha gjort någonting i mitt tidigare liv som jag får sota för nu, skrattar Fredriksson och fortsätter:

– Samtidigt har det sjunkit in vilken otrolig insats vi gjorde. Vi gav Arvika deras första förlust i ordinarie tid sedan oktober.

Han ser på säsongen 2015/2016 med blandade känslor. En svag mellanperiod och en inledning där Lockerud inte lyckades besegra de bättre lagen gjorde att de rödkläddas fina avslutning inte riktigt räckte.

– Jag vet inte varför vi inte lyckades slå topplagen i början. Vi hade mycket skador men det är en del av spelet. Kanske var det den taktiska biten, så som vi spelade i början, som inte riktigt räckte till.

Fick effekt

Under juluppehållet bytte laget från en 2–1–2-uppställning till 2–2–1. Det senare har Lockerud spelat tidigare år och efter bytet fick man rejäl fart.

Nu har många av Lockeruds yngre spelare ett slutspel i juniorallsvenskan att fokusera på. Sen är det dags att tänka på framtiden. Tongivande spelare som Isak Stöckel och Albin Lundell går ut gymnasiet i år och Fredriksson medger att det finns en risk att de försvinner.

– Jag har ingen procentsats på hur stor risken är. Men eftersom de går ut gymnasiet finns såklart en risk. Kanske vill de plugga eller så vill de jobba och vi vet hur tuff arbetsmarknaden är i den här staden. Men vill de stanna i Mariestad får vi försöka lösa den biten. Vi har inte fått definitivt nej av någon av 97:orna.

Hur ser det ut i övrigt i truppbygget?

– Positivt. Vi har en relativt stor del av truppen under kontrakt, men det jobbet inleds på allvar nu.

Har ni fått några definitiva förlängningar eller spelartapp?

– Inget som är tillräckligt officiellt att gå ut med.

– Jag är jätteglad. Jag ville verkligen vara kvar och det deklarerade jag tidigt för klubben, säger Mickael Fredriksson som även fortsätter som anställd på innebandygymnasiet.

När MT nådde Fredriksson efter helgens avgörande match mot Arvika beskrev han sina känslor som ”det värsta jag varit med om sen jag var liten”. Att Lockerud missade det allsvenska kvalet med ett ynka mål tog hårt.

– Jag har fortfarande inte hämtat mig. Jag måste ha gjort någonting i mitt tidigare liv som jag får sota för nu, skrattar Fredriksson och fortsätter:

– Samtidigt har det sjunkit in vilken otrolig insats vi gjorde. Vi gav Arvika deras första förlust i ordinarie tid sedan oktober.

Han ser på säsongen 2015/2016 med blandade känslor. En svag mellanperiod och en inledning där Lockerud inte lyckades besegra de bättre lagen gjorde att de rödkläddas fina avslutning inte riktigt räckte.

– Jag vet inte varför vi inte lyckades slå topplagen i början. Vi hade mycket skador men det är en del av spelet. Kanske var det den taktiska biten, så som vi spelade i början, som inte riktigt räckte till.

Fick effekt

Under juluppehållet bytte laget från en 2–1–2-uppställning till 2–2–1. Det senare har Lockerud spelat tidigare år och efter bytet fick man rejäl fart.

Nu har många av Lockeruds yngre spelare ett slutspel i juniorallsvenskan att fokusera på. Sen är det dags att tänka på framtiden. Tongivande spelare som Isak Stöckel och Albin Lundell går ut gymnasiet i år och Fredriksson medger att det finns en risk att de försvinner.

– Jag har ingen procentsats på hur stor risken är. Men eftersom de går ut gymnasiet finns såklart en risk. Kanske vill de plugga eller så vill de jobba och vi vet hur tuff arbetsmarknaden är i den här staden. Men vill de stanna i Mariestad får vi försöka lösa den biten. Vi har inte fått definitivt nej av någon av 97:orna.

Hur ser det ut i övrigt i truppbygget?

– Positivt. Vi har en relativt stor del av truppen under kontrakt, men det jobbet inleds på allvar nu.

Har ni fått några definitiva förlängningar eller spelartapp?

– Inget som är tillräckligt officiellt att gå ut med.