09 mar 2016 13:47

09 mar 2016 13:49

Ekberg till Leksand?

ISHOCKEY: Hockeyallsvenskan

Törebodasonen Tobias Ekberg, Östersunds IK, är nära nästa steg i karriären.
Flera allsvenska klubbar har visat intresse och backen för en dialog om en återkomst till Leksands IF.

– Det stämmer att jag har en del på gång med Leksand. Vi för en dialog. Jag känner sportchefen Mikael Karlberg sen jag hade honom i Leksands J20. Vi har surrat en hel del privat och under säsongen har de visat intresse för mig. När vår säsong tog slut förra helgen hörde han av sig och sade att vi skulle diskutera vidare efter att Leksands säsong tagit slut. De är ju mitt uppe i slutspelsserien, säger Ekberg.

Tobias Ekberg fostrades i Töreboda HF men flyttade säsongen 2010-2011 till Dalarna och Leksands juniorverksamhet. Där tog han sig steg för steg uppåt genom juniorlagen. Från J18 till J20 och till slut var han en nyckelspelare och assisterande kapten i lagets J20 Superelitlag. Men några a-lagsmatcher blev det aldrig.

Gick på utlån

Säsongen 2013-2014 lånades Tobias ut till både Borlänge och Mariestad Bois innan han inför 2014-2015 flyttade till Östersund och spel i division ett. Den gångna säsongen har han tillhört ”ettans” absolut bästa backar och har producerat 24 poäng på 35 matcher för ÖIK som åkte ut i den andra playoffomgången mot Kristianstad.

– Jag känner att jag är redo för allsvenskan nu. Det är ett steg jag måste ta. Målet var att göra det med Östersund. Hade vi klarat av det hade jag stannat, för jag har verkligen haft två kanonbra år här i Östersund. Men jag måste se till min personliga utveckling, säger Ekberg.

För stort steg

Även om vägen dit är både lång och snårig så har Leksand fortfarande möjligheten att ta klivet upp i SHL. Ett sådant avancemang skulle förmodligen påverka Tobias Ekbergs val av ny klubbtillhörighet.

– Jag känner att jag måste ta ett kliv upp och känna på allsvenskt spel. Såklart är målet att komma till SHL, men just nu tror jag att det är ett lite för stort steg. Fast det vore kul.

Men det har funnits andra intressenter från allsvenskan?

– Ja, det har faktiskt funnits några andra. Men det har varit mest Leksand.

– Det stämmer att jag har en del på gång med Leksand. Vi för en dialog. Jag känner sportchefen Mikael Karlberg sen jag hade honom i Leksands J20. Vi har surrat en hel del privat och under säsongen har de visat intresse för mig. När vår säsong tog slut förra helgen hörde han av sig och sade att vi skulle diskutera vidare efter att Leksands säsong tagit slut. De är ju mitt uppe i slutspelsserien, säger Ekberg.

Tobias Ekberg fostrades i Töreboda HF men flyttade säsongen 2010-2011 till Dalarna och Leksands juniorverksamhet. Där tog han sig steg för steg uppåt genom juniorlagen. Från J18 till J20 och till slut var han en nyckelspelare och assisterande kapten i lagets J20 Superelitlag. Men några a-lagsmatcher blev det aldrig.

Gick på utlån

Säsongen 2013-2014 lånades Tobias ut till både Borlänge och Mariestad Bois innan han inför 2014-2015 flyttade till Östersund och spel i division ett. Den gångna säsongen har han tillhört ”ettans” absolut bästa backar och har producerat 24 poäng på 35 matcher för ÖIK som åkte ut i den andra playoffomgången mot Kristianstad.

– Jag känner att jag är redo för allsvenskan nu. Det är ett steg jag måste ta. Målet var att göra det med Östersund. Hade vi klarat av det hade jag stannat, för jag har verkligen haft två kanonbra år här i Östersund. Men jag måste se till min personliga utveckling, säger Ekberg.

För stort steg

Även om vägen dit är både lång och snårig så har Leksand fortfarande möjligheten att ta klivet upp i SHL. Ett sådant avancemang skulle förmodligen påverka Tobias Ekbergs val av ny klubbtillhörighet.

– Jag känner att jag måste ta ett kliv upp och känna på allsvenskt spel. Såklart är målet att komma till SHL, men just nu tror jag att det är ett lite för stort steg. Fast det vore kul.

Men det har funnits andra intressenter från allsvenskan?

– Ja, det har faktiskt funnits några andra. Men det har varit mest Leksand.