06 mar 2016 18:05

06 mar 2016 18:12

Jens Thorold snabbast till Mora

SKIDOR: VASALOPPET

Enn arrangörsmiss fällde Britta Johannsson Norgren i damklassen av Vasaloppet.
På herrsidan vann norrmannen Jon Kristian Dahl efter en spurt.
Bland de lokala åkarna var Mariestads Jens Thorold, AXA sportclub, snabbast.

När långloppsdrottningen Britta Johansson Norgren skulle ta initiativet i spurten för att vinna Vasaloppet hoppade en herråkare framför hennes skidor och segerchansen försvann

– Det känns inte bra att det skulle bli så här. Vi damer blev lovade egna spår på upploppet. Jag är besviken. Inte för själva loppet, som jag gjorde ganska bra, utan för att jag aldrig fick chansen till en ärlig spurt. Sedan vet man inte vem som skulle ha vunnit, sade den rejält besvikna svenskan, som blev slagen av österrikiskan Katerina Smutna.

Vasaloppets sportchef, Tommy Höglund, erkände att han svor när han såg incidenten under damspurten.

– Vår ambition var att ge damerna fria vänsterspår på upploppet för att skapa rättvisa förhållanden. Vi försökte skilja herrarna och damerna åt med hjälp av visselpipor och skyltar. Men det hjälpte inte. Här har vi misslyckats och jag kan bara beklaga. Vi får se vad som kan göras till nästa år.

Thorold 734:a

Bland de lokala åkarna (anmälda på ort eller klubb) var Mariestads Jens Thorold, AXA sportclub, snabbast med tiden 4.54.40. Det gav placering 734. Eive Pakkanen, Mariestads FK, fick 5.27.51 och plats 1 736.

Bäste skaraborgare var Dan Moberg från Skövde. Han kom 41:a, bara 2,49 minuter efter vinnaren. (TT/MT)

När långloppsdrottningen Britta Johansson Norgren skulle ta initiativet i spurten för att vinna Vasaloppet hoppade en herråkare framför hennes skidor och segerchansen försvann

– Det känns inte bra att det skulle bli så här. Vi damer blev lovade egna spår på upploppet. Jag är besviken. Inte för själva loppet, som jag gjorde ganska bra, utan för att jag aldrig fick chansen till en ärlig spurt. Sedan vet man inte vem som skulle ha vunnit, sade den rejält besvikna svenskan, som blev slagen av österrikiskan Katerina Smutna.

Vasaloppets sportchef, Tommy Höglund, erkände att han svor när han såg incidenten under damspurten.

– Vår ambition var att ge damerna fria vänsterspår på upploppet för att skapa rättvisa förhållanden. Vi försökte skilja herrarna och damerna åt med hjälp av visselpipor och skyltar. Men det hjälpte inte. Här har vi misslyckats och jag kan bara beklaga. Vi får se vad som kan göras till nästa år.

Thorold 734:a

Bland de lokala åkarna (anmälda på ort eller klubb) var Mariestads Jens Thorold, AXA sportclub, snabbast med tiden 4.54.40. Det gav placering 734. Eive Pakkanen, Mariestads FK, fick 5.27.51 och plats 1 736.

Bäste skaraborgare var Dan Moberg från Skövde. Han kom 41:a, bara 2,49 minuter efter vinnaren. (TT/MT)