29 feb 2016 14:11

29 feb 2016 14:12

Loeb kör rallycross-VM i svenskt team

MOTORSPORT

Niofaldige rallyvärldsmästaren, racingföraren och Dakaräventyraren Sebastien Loeb ger sig på en ny utmaning. Under 2016 kommer han att köra hela FIA World Rallycross Championship för svenska Team Peugeot Hansen. Det innebär att han kommer till Höjes i sommar.

Fransmannen blir därmed 23-årige Timmy Hansens nya teamkamrat i rallycross-VM, där de båda kommer att köra Peugeots 550-hästars 208 WRX Supercar.

– Jag är otroligt glad över den här möjligheten att få köra ett helt rallycrossmästerskap för första gången, säger Sébastien Loeb, i ett pressmeddelande.

Loeb må ta rollen som teamets rookie i jämförelse med Timmy Hansen som kom tvåa i förar-VM förra året. Samtidigt har fransmannen redan vunnit medalj på X Games i rallycross 2012 och året efter var han med i en av VM-deltävlingarna på hemmaplan i Loheac, Frankrike.

Tillsammans bildar Sebastien Loeb och Timmy Hansen ett starkt förarpar som tar sikte på både förar- och teamtitel i årets mästerskap.

– Jag har sett upp till Sebastien Loeb hela mitt liv, säger Timmy Hansen. Jag har till och med mött honom en gång - för att få hans autograf. Så att få arbeta med honom nu är som en dröm som har slagit in. Jag har fortfarande mycket att lära mig och att få råd från honom kommer att bli fantastiskt. Jag är också säker på att han kan lära sig en del specifikt om rallycross från mig. Det är så jag hoppas att vi ska kunna ta teamet framåt tillsammans, genom att flytta fram gränserna och hjälpa varandra att växa.

Innan säsongen drar igång fick Sebastien Loeb och Timmy Hansen träffas för att genomföra en annorlunda utmaning. Se de båda förarna testa både varandra och sina egna gränser på en bana av snö och is, vid en frusen sjö utanför Åre.

Fransmannen blir därmed 23-årige Timmy Hansens nya teamkamrat i rallycross-VM, där de båda kommer att köra Peugeots 550-hästars 208 WRX Supercar.

– Jag är otroligt glad över den här möjligheten att få köra ett helt rallycrossmästerskap för första gången, säger Sébastien Loeb, i ett pressmeddelande.

Loeb må ta rollen som teamets rookie i jämförelse med Timmy Hansen som kom tvåa i förar-VM förra året. Samtidigt har fransmannen redan vunnit medalj på X Games i rallycross 2012 och året efter var han med i en av VM-deltävlingarna på hemmaplan i Loheac, Frankrike.

Tillsammans bildar Sebastien Loeb och Timmy Hansen ett starkt förarpar som tar sikte på både förar- och teamtitel i årets mästerskap.

– Jag har sett upp till Sebastien Loeb hela mitt liv, säger Timmy Hansen. Jag har till och med mött honom en gång - för att få hans autograf. Så att få arbeta med honom nu är som en dröm som har slagit in. Jag har fortfarande mycket att lära mig och att få råd från honom kommer att bli fantastiskt. Jag är också säker på att han kan lära sig en del specifikt om rallycross från mig. Det är så jag hoppas att vi ska kunna ta teamet framåt tillsammans, genom att flytta fram gränserna och hjälpa varandra att växa.

Innan säsongen drar igång fick Sebastien Loeb och Timmy Hansen träffas för att genomföra en annorlunda utmaning. Se de båda förarna testa både varandra och sina egna gränser på en bana av snö och is, vid en frusen sjö utanför Åre.