28 feb 2016 18:43

28 feb 2016 18:43

Jula vann och Töreboda förlorade i helgens DM-spel

FOTBOLL: DM

Efter två spelade matcher och lika många segrar leder Jula sin grupp.

För division 5-kollegan, Töreboda IK, är det däremot färdigspelat i DM för den här gången.

Jula hade inga problem att gå segrade ur även den andra DM-omgången. I lördags besegrades Axvall på bortaplan med klara 3–0.

Efter en mållös första halvlek trampade Jula upp tempot och fyra minuter in i andra halvlek gjorde Felix Folkesson matchens första mål. Fem minuter senare var det Joel Danissons tur och därmed hade Jula skaffat sig ett försprång med 2–0. 3–0 kom genom Stevan Suleiman (74) och med två minuter kvar av ordinarie matchtid kunde Henrik Andersson fastställa slutresultatet med sitt 4–0.

– Det fanns en hel del övrigt att önska i första halvlek. Vi slarvade alldeles för mycket och tog inte löpningarna, säger Julas tränare Henrik Josefsson.

– Däremot blev allt så mycket bättre i andra halvlek. Då höjde alla sig flera nivåer och det märktes också att fysiken blev avgörande, fortsätter tränare Josefsson som ger extra plus till Besnik Sahiti och Daniel Welamsson.

För Julas del ser det lovande ut inför tredje omgången där Jula ställs mot tidigare seriekonkurrenten, MBK, den 13 mars. Jula leder sin grupp med tre poängs marginal och åtta plusmål före tvåan Igelstorp.

Tyngre för TIK

För Töreboda ser det desto tyngre ut. Efter två matcher ligger laget trea. Tidavad har samma poäng på andraplatsen, men bättre målskillnad. För Töreboda innebar seriespelet i DM endast två matcher. Det efter att Varnhem valt att utgå och efter 0–3-förlusten mot Ekedalen i söndags har TIK inga chanser att ta sig vidare från sin grupp.

– Det fanns en hel del vi gjorde bra i Ekedalen, speciellt under de första 30 minuterna. Samtidigt blev vi också varse om vad vi måste förbättra innan serien drar i gång. Tråkigt att det bara blev två matcher då det passar väldigt bra att få spela de här matcherna tidigt i säsong, säger Conny Green, tränare i Töreboda.

Mål; Jula BK: Henrik Andersson, Stevan Suleiman, Joel Denisson, Felix Folkesson.

Jula hade inga problem att gå segrade ur även den andra DM-omgången. I lördags besegrades Axvall på bortaplan med klara 3–0.

Efter en mållös första halvlek trampade Jula upp tempot och fyra minuter in i andra halvlek gjorde Felix Folkesson matchens första mål. Fem minuter senare var det Joel Danissons tur och därmed hade Jula skaffat sig ett försprång med 2–0. 3–0 kom genom Stevan Suleiman (74) och med två minuter kvar av ordinarie matchtid kunde Henrik Andersson fastställa slutresultatet med sitt 4–0.

– Det fanns en hel del övrigt att önska i första halvlek. Vi slarvade alldeles för mycket och tog inte löpningarna, säger Julas tränare Henrik Josefsson.

– Däremot blev allt så mycket bättre i andra halvlek. Då höjde alla sig flera nivåer och det märktes också att fysiken blev avgörande, fortsätter tränare Josefsson som ger extra plus till Besnik Sahiti och Daniel Welamsson.

För Julas del ser det lovande ut inför tredje omgången där Jula ställs mot tidigare seriekonkurrenten, MBK, den 13 mars. Jula leder sin grupp med tre poängs marginal och åtta plusmål före tvåan Igelstorp.

Tyngre för TIK

För Töreboda ser det desto tyngre ut. Efter två matcher ligger laget trea. Tidavad har samma poäng på andraplatsen, men bättre målskillnad. För Töreboda innebar seriespelet i DM endast två matcher. Det efter att Varnhem valt att utgå och efter 0–3-förlusten mot Ekedalen i söndags har TIK inga chanser att ta sig vidare från sin grupp.

– Det fanns en hel del vi gjorde bra i Ekedalen, speciellt under de första 30 minuterna. Samtidigt blev vi också varse om vad vi måste förbättra innan serien drar i gång. Tråkigt att det bara blev två matcher då det passar väldigt bra att få spela de här matcherna tidigt i säsong, säger Conny Green, tränare i Töreboda.

Mål; Jula BK: Henrik Andersson, Stevan Suleiman, Joel Denisson, Felix Folkesson.

  • Johanna Drath