25 feb 2016 09:40

25 feb 2016 13:44

Tre fina medaljer till Töreboda ABK

BROTTNING: Billingecupen

Töreboda ABK plockade hem tre medaljer under Billingecupen den gångna helgen.
Nemi Eriksson Boström, Viktor Appelgren och Alva Karlsson var medaljörerna.

Töreboda ABK:s unga brottare fick slita hårt i helgen då grannklubben Skövde ABK arrangerade Billingecupen med efterföljande läger. Tävlingen hade ett annorlunda upplägg då brottarna inte bara delades in efter ålder och vikt utan även efter erfarenhet och meriter. Runt 140 brottare från Götaland, Svealand samt Norge deltog.

Åtta törebodabrottare kom till start, varav tre var debutanter. Chester Eriksson Boström jobbade aktivt i sina matcher i denna sin första tävling. Denna gång slutade Chester utanför prispallen i klassen K30. Även storasyster Nemi Eriksson Boström och Novali Malmberg Roos tävlingsdebuterade och fick bland annat möta varandra i Fy42. I den matchen drog Nemi det längre strået även om Novali kämpade väl. Nemi slutade trea och Novali fyra.

Tuffa matcher

Max Sjösvall gjorde sin andra tävling i K24. Han slet hårt men hamnade utanför prispallen. Det gjorde även Simon Appelgren i K28.

Dennis Wigholm var med i K36. Dennis var ytterst nära att vinna över Alfred Ottosson, Lidköping, men förlorade med en enda poäng. Övriga matcher blev tuffa och Dennis blev placerad utanför pallen.

Två av törebodabrottarna var placerade i grupper för erfarna och meriterade brottare. Viktor Appelgren ställde upp i P32 och fick med sig en stark tredjeplacering. Alva Karlsson gick hårt fram i F26 och slutade tvåa efter en snöplig förlust mot Motalas Alice Gamelius.

Efter tävlingen anslöt Thea Engdahl och Alva Fäger Nordström till gänget och hård träning följde under lördag kväll och söndag förmiddag. Skövde ABK hade lyckats få Janne Öhlén, vald till Årets tränare under den senaste brottargalan och med meriter som tränare i ungdomslandslaget, att ta hand om träningen i grekiskromersk stil båda dagarna. Emma Weberg, tidigare junioreuropamästarinna och svensk mästarinna, tog hand om fristilsbrottarna under lördagen medan duktiga tränaren Rickard Johansson tog hand om fristilen på söndagen.

Töreboda ABK:s unga brottare fick slita hårt i helgen då grannklubben Skövde ABK arrangerade Billingecupen med efterföljande läger. Tävlingen hade ett annorlunda upplägg då brottarna inte bara delades in efter ålder och vikt utan även efter erfarenhet och meriter. Runt 140 brottare från Götaland, Svealand samt Norge deltog.

Åtta törebodabrottare kom till start, varav tre var debutanter. Chester Eriksson Boström jobbade aktivt i sina matcher i denna sin första tävling. Denna gång slutade Chester utanför prispallen i klassen K30. Även storasyster Nemi Eriksson Boström och Novali Malmberg Roos tävlingsdebuterade och fick bland annat möta varandra i Fy42. I den matchen drog Nemi det längre strået även om Novali kämpade väl. Nemi slutade trea och Novali fyra.

Tuffa matcher

Max Sjösvall gjorde sin andra tävling i K24. Han slet hårt men hamnade utanför prispallen. Det gjorde även Simon Appelgren i K28.

Dennis Wigholm var med i K36. Dennis var ytterst nära att vinna över Alfred Ottosson, Lidköping, men förlorade med en enda poäng. Övriga matcher blev tuffa och Dennis blev placerad utanför pallen.

Två av törebodabrottarna var placerade i grupper för erfarna och meriterade brottare. Viktor Appelgren ställde upp i P32 och fick med sig en stark tredjeplacering. Alva Karlsson gick hårt fram i F26 och slutade tvåa efter en snöplig förlust mot Motalas Alice Gamelius.

Efter tävlingen anslöt Thea Engdahl och Alva Fäger Nordström till gänget och hård träning följde under lördag kväll och söndag förmiddag. Skövde ABK hade lyckats få Janne Öhlén, vald till Årets tränare under den senaste brottargalan och med meriter som tränare i ungdomslandslaget, att ta hand om träningen i grekiskromersk stil båda dagarna. Emma Weberg, tidigare junioreuropamästarinna och svensk mästarinna, tog hand om fristilsbrottarna under lördagen medan duktiga tränaren Rickard Johansson tog hand om fristilen på söndagen.