20 feb 2016 19:21

20 feb 2016 19:21

OBK avslutade som vinnare

BANDY: Division 1 Västra

Genom seger i seriens sista omgång kunde Otterbäcken avsluta säsongen som vinnare.

Resultatet, 7–3 mot Kareby Kungälv, placerar OBK som tvåa i sluttabellen.

Gnistrande sol, blå himmel och några behagliga minusgrader, glöm det.

Vädret på västkusten bjöd inte på något vidare bandyväder när bokslutet skulle skrivas i den västra bandyettan i lördags. Snöslask och regn var vad som bjöds, men OBK lät sig inte påverkas av de yttre omständigheterna.

I stället kunde Otterbäcken sätta punkt för säsongen med en klar seger, ett resultat som betyder sjunde raka utan förlust för laget.

Efter en svajig OBK-start hade hemmalaget Kungälv skaffat sig en ledning med 2–0, men så småningom jobbade sig Otterbäcken i kapp och förbi sin motståndare. I halvtid hade OBK skaffat sig ledning med 3–2 och fyra minuter in i andra halvlek kunde Henrik Gullberg öka på ledningen för sitt OBK när han bokfördes för 4–2. Otterbäcken tog över allt mer av spelet och med mindre än tio minuter från slutade ledningen utökats till stabila 7–2. Hemmalaget lyckades visserligen reducera in ett mål, men segern var redan säkrad för Otterbäcken.

Mål; OBK: Henrik Gullberg 3, Gustav Backman 2, Jonas Andersson, Markus Edqvist.

Gnistrande sol, blå himmel och några behagliga minusgrader, glöm det.

Vädret på västkusten bjöd inte på något vidare bandyväder när bokslutet skulle skrivas i den västra bandyettan i lördags. Snöslask och regn var vad som bjöds, men OBK lät sig inte påverkas av de yttre omständigheterna.

I stället kunde Otterbäcken sätta punkt för säsongen med en klar seger, ett resultat som betyder sjunde raka utan förlust för laget.

Efter en svajig OBK-start hade hemmalaget Kungälv skaffat sig en ledning med 2–0, men så småningom jobbade sig Otterbäcken i kapp och förbi sin motståndare. I halvtid hade OBK skaffat sig ledning med 3–2 och fyra minuter in i andra halvlek kunde Henrik Gullberg öka på ledningen för sitt OBK när han bokfördes för 4–2. Otterbäcken tog över allt mer av spelet och med mindre än tio minuter från slutade ledningen utökats till stabila 7–2. Hemmalaget lyckades visserligen reducera in ett mål, men segern var redan säkrad för Otterbäcken.

Mål; OBK: Henrik Gullberg 3, Gustav Backman 2, Jonas Andersson, Markus Edqvist.

  • Johanna Drath