18 feb 2016 21:40

18 feb 2016 21:40

Rond ett gick till Bäcken

ISHOCKEY: Playoff till division 1

Törebodas första playoffäventyr till division ett slutade med förlust.
Bäcken tog hem det första mötet med 3–2.
– Jag tycker vi var värda en förlängning, säger tränaren Dennis Ström-Birgersson.

För första gången någonsin har Töreboda nått playoff till hockeyettan. Men THF fick en tuff start i matchen mot Bäcken. Efter sex minuter satte motståndarlagets Lucas Esbjörns 1–0, ett resultat som stod sig resten av den första perioden.

– Vi står lite på hälarna första sju. Sen spelar vi upp oss och gör ännu en riktigt bra hockeymatch, säger Ström-Birgersson.

Bra fart i andra

Den andra perioden startade i rivfart. Först utökade Bäcken sin ledning till 2–0 när Pontus Gunberg hittade rätt efter fyra minuter. Reduceringen kom ett par minuter senare och det var Dennis Jonsson som hittade målmaskorna på pass av Victor Johansson. Då THF saknade tre spelare fick man använda sig av rutinerade Jonsson.

– Han gör en bra match.

Den tredje perioden präglades inledningsvis av en hel del utvisningar för Bäcken. Efter att ha haft två chanser att spela i numerärt överläge lossnade det tillslut för THF när det blev spel i fyra mot fyra. Sex minuter in i slutperioden kvitterade Martin Andersson till 2–2 och gjorde matchen helt öppen inför avslutningen.

Men utvisningarna skulle fortsätta sätta tydliga avtryck i målkolumnen i matchen. När Törebodas Filip Mann satte sig på botbänken för interference slog Lucas Esbjörs till för andra gången i matchen. Omedelbart efter 3–2-målet tog Dennis Ström-Birgersson timeout. Men någon utdelning kom aldrig och Töreboda behöver nu vinna de återstående två mötena för att ta sig vidare i playoffspelet.

”Stolpe ut”

– Vi hade bra lägen i slutet, bland annat ett ribbskott. Men det var lite stolpe ut. Vi var inne på att stjäla den här första matchen. Nu måste vi vinna två. Bäcken är riktigt bra, men det är vi med.

Målen, Töreboda: Dennis Jonsson, Martin Andersson.

För första gången någonsin har Töreboda nått playoff till hockeyettan. Men THF fick en tuff start i matchen mot Bäcken. Efter sex minuter satte motståndarlagets Lucas Esbjörns 1–0, ett resultat som stod sig resten av den första perioden.

– Vi står lite på hälarna första sju. Sen spelar vi upp oss och gör ännu en riktigt bra hockeymatch, säger Ström-Birgersson.

Bra fart i andra

Den andra perioden startade i rivfart. Först utökade Bäcken sin ledning till 2–0 när Pontus Gunberg hittade rätt efter fyra minuter. Reduceringen kom ett par minuter senare och det var Dennis Jonsson som hittade målmaskorna på pass av Victor Johansson. Då THF saknade tre spelare fick man använda sig av rutinerade Jonsson.

– Han gör en bra match.

Den tredje perioden präglades inledningsvis av en hel del utvisningar för Bäcken. Efter att ha haft två chanser att spela i numerärt överläge lossnade det tillslut för THF när det blev spel i fyra mot fyra. Sex minuter in i slutperioden kvitterade Martin Andersson till 2–2 och gjorde matchen helt öppen inför avslutningen.

Men utvisningarna skulle fortsätta sätta tydliga avtryck i målkolumnen i matchen. När Törebodas Filip Mann satte sig på botbänken för interference slog Lucas Esbjörs till för andra gången i matchen. Omedelbart efter 3–2-målet tog Dennis Ström-Birgersson timeout. Men någon utdelning kom aldrig och Töreboda behöver nu vinna de återstående två mötena för att ta sig vidare i playoffspelet.

”Stolpe ut”

– Vi hade bra lägen i slutet, bland annat ett ribbskott. Men det var lite stolpe ut. Vi var inne på att stjäla den här första matchen. Nu måste vi vinna två. Bäcken är riktigt bra, men det är vi med.

Målen, Töreboda: Dennis Jonsson, Martin Andersson.