09 feb 2016 06:00

09 feb 2016 06:00

Medaljregn över konståkarna

KONSTÅKNING: Flera pallplatser när DM avgjordes i Tibro

Mariestads unga talanger tog för sig när DM avgjordes i samband med tävlingen, Lars G:s Pokal, i Tibro den gångna helgen.

– Jag åkte bort mig en del i korta programmet, men lyckades riktigt bra i det långa, säger MKK:s Ofelia Eilertz som avancerade från femte till första plats i U15.

Med guld i tre klasser: minior, U13 och U15, och ett brons och en fjärdeplats i den sistnämnda klassen kunde Mariestadsklubben minst sagt summera en lyckad helg i Tibro där DM avgjordes i samband med den anrika tävlingen Lars G:s Pokal.

I miniorklassen var åttaåriga Minny Persson ohotad i toppen då hon hade klassens högsta poäng både efter korta och långa programmet. Samma sak gällde klubbkompisen Olivia Modig som vann klart i U13.

Elvaåriga Olivia, som under hösten varit reserv i elitseriens U13-klass, har nu tagit en permanent plats i högsta ligan och kommer redan i helgen åka en serietävling i Stockholm.

Båda tjejerna har åkt konståkning sedan de var fyra år och nu är det fullt fokus på att bli riktigt bra.

– Det är klart att jag drömmer om att åka OS en dag och att få vara med på de riktigt stora tävlingarna, säger Olivia som tränar sex dagar i veckan.

– Det är mitt mål också, att tävla i VM och OS, säger Minny.

Åkte upp sig

I U15-klassen fanns MKK representerat med tre åkare i genom Ofelia Eilertz, Ellen Salmonsson och Saga Holmberg. Efter korta programmet var det Ellen som hade ledningen, medan Ofelia missade i sitt inledande program och låg femma inför friåkningen.

– Det gick inte precis som jag hade hoppats i korta. Jag missade en del och därmed fick jag sätta nya mål. Jag åkte för en pallplats, men det visade sig hålla helt till totalsegern.

För Ellen kostade en miss i en piruett i friåkningen tre poäng och därmed tappade hon förstaplatsen till klubbkompisen Ofelia och hamnade själv på tredje.

– Jag gjorde för många varv och det hade jag inte råd med. Det var ju bara hundradelar som skilde oss i toppen åt, säger Ellen.

Klubbkompisen Saga Holmberg hade marginalerna på fel sida och hamnade på den förarliga fjärdeplatsen, första utanför pallen, efter en miss i en landning.

– Tyvärr kom jag lite fel i landningen till mitt första hopp i långa programmet och där rök medaljen. Jag hade hoppats på en pallplats egentligen, så det är klart att jag var lite besviken när jag var så nära.

Med guld i tre klasser: minior, U13 och U15, och ett brons och en fjärdeplats i den sistnämnda klassen kunde Mariestadsklubben minst sagt summera en lyckad helg i Tibro där DM avgjordes i samband med den anrika tävlingen Lars G:s Pokal.

I miniorklassen var åttaåriga Minny Persson ohotad i toppen då hon hade klassens högsta poäng både efter korta och långa programmet. Samma sak gällde klubbkompisen Olivia Modig som vann klart i U13.

Elvaåriga Olivia, som under hösten varit reserv i elitseriens U13-klass, har nu tagit en permanent plats i högsta ligan och kommer redan i helgen åka en serietävling i Stockholm.

Båda tjejerna har åkt konståkning sedan de var fyra år och nu är det fullt fokus på att bli riktigt bra.

– Det är klart att jag drömmer om att åka OS en dag och att få vara med på de riktigt stora tävlingarna, säger Olivia som tränar sex dagar i veckan.

– Det är mitt mål också, att tävla i VM och OS, säger Minny.

Åkte upp sig

I U15-klassen fanns MKK representerat med tre åkare i genom Ofelia Eilertz, Ellen Salmonsson och Saga Holmberg. Efter korta programmet var det Ellen som hade ledningen, medan Ofelia missade i sitt inledande program och låg femma inför friåkningen.

– Det gick inte precis som jag hade hoppats i korta. Jag missade en del och därmed fick jag sätta nya mål. Jag åkte för en pallplats, men det visade sig hålla helt till totalsegern.

För Ellen kostade en miss i en piruett i friåkningen tre poäng och därmed tappade hon förstaplatsen till klubbkompisen Ofelia och hamnade själv på tredje.

– Jag gjorde för många varv och det hade jag inte råd med. Det var ju bara hundradelar som skilde oss i toppen åt, säger Ellen.

Klubbkompisen Saga Holmberg hade marginalerna på fel sida och hamnade på den förarliga fjärdeplatsen, första utanför pallen, efter en miss i en landning.

– Tyvärr kom jag lite fel i landningen till mitt första hopp i långa programmet och där rök medaljen. Jag hade hoppats på en pallplats egentligen, så det är klart att jag var lite besviken när jag var så nära.

  • Johanna Drath