08 feb 2016 15:32

08 feb 2016 15:32

Fullträff – flera till Skyttiaden

LUFTGEVÄR: Skyttiaden

Aldrig tidigare har så många Gullspångsskyttar kvalificerat sig för Skyttiaden.

Samtidigt skickar Fredsberg-Älgarås SKG vad som troligen är deras första representant någonsin.
Det går bra för de lokala luftgevärsskyttarna.

I helgen avgjordes kvalet till riskfinalen i Skyttiaden. Det tävlades i åtta olika klasser, från L11 till L25 och det gick alldeles utmärkt för de lokala förmågorna.

Gullspång hade fyra skyttar som sköt tillräckligt bra för att gå vidare. Jamelia Prims L11, Jack Hagström L11, Emma Helge L15 och Pontus Sundström L25 kommer alla att vara med när riksfinalen avgörs i Vindeln ovanför Umeå i mitten av mars.

– Vi har haft enstaka skyttar som kvalificerat sig tidigare. Men aldrig så här många på en gång. Gullspång har alltid haft duktiga skyttar, men nu har de verkligen presterat. Frågan är om det någonsin varit bättre, säger en mycket nöjd ordförande Pernilla Hast.

Men Gullspång var inte den enda föreningen som hade framgång i regionsomgången. Stephanie Nevlund, Fredsberg-Älgarås SKG, visade att hon var en skytt av högsta rang. Nevlund hade 421,0 poäng och blev femma bland de 20 deltagande skyttarna i sin klass. Den fina placeringen räckte för att gå till riksfinalen i Vindeln i klass L13 där de 25 bästa skyttarna från hela Sverige gör upp om segern i åtta olika klasser L11-L25.

Troligen är Stephanie först någonsin från Fredsberg-Älgarås SKG att nå riksfinalen.

Vinnare i regionsomgången i Stephanies klass blev Evelina Sundström, Skoga-Ekshärad med 425,3 poäng. Tvåa var Samuel Borg, Tibro, på 424,4 poäng.

I helgen avgjordes kvalet till riskfinalen i Skyttiaden. Det tävlades i åtta olika klasser, från L11 till L25 och det gick alldeles utmärkt för de lokala förmågorna.

Gullspång hade fyra skyttar som sköt tillräckligt bra för att gå vidare. Jamelia Prims L11, Jack Hagström L11, Emma Helge L15 och Pontus Sundström L25 kommer alla att vara med när riksfinalen avgörs i Vindeln ovanför Umeå i mitten av mars.

– Vi har haft enstaka skyttar som kvalificerat sig tidigare. Men aldrig så här många på en gång. Gullspång har alltid haft duktiga skyttar, men nu har de verkligen presterat. Frågan är om det någonsin varit bättre, säger en mycket nöjd ordförande Pernilla Hast.

Men Gullspång var inte den enda föreningen som hade framgång i regionsomgången. Stephanie Nevlund, Fredsberg-Älgarås SKG, visade att hon var en skytt av högsta rang. Nevlund hade 421,0 poäng och blev femma bland de 20 deltagande skyttarna i sin klass. Den fina placeringen räckte för att gå till riksfinalen i Vindeln i klass L13 där de 25 bästa skyttarna från hela Sverige gör upp om segern i åtta olika klasser L11-L25.

Troligen är Stephanie först någonsin från Fredsberg-Älgarås SKG att nå riksfinalen.

Vinnare i regionsomgången i Stephanies klass blev Evelina Sundström, Skoga-Ekshärad med 425,3 poäng. Tvåa var Samuel Borg, Tibro, på 424,4 poäng.