07 feb 2016 20:32

07 feb 2016 20:32

"Vi är väldigt nöjda med helgens poängskörd"

ISHOCKEY: Hockeytvåan Södra vår

Tufft matchprogram och sjukstuga.
I söndagens bortamatch fick Töreboda kämpa för att få med sig en poäng från Hovås.
– Vi krigade verkligen till oss poäng och sett över hela helgen är vi väldigt nöjda med den totala skörden, säger THF-tränaren Dennis Ström Birgersson efter strafförlusten 1–2.

Trots starka besked efter fredagens vinst i seriefinalen mot Trollhättan (3–2) blev förutsättningarna helt plötsligt desto tuffare i söndagens bortamatch mot Hovås. Influensan har kopplat sitt grepp om laget och för att få ihop till tre femmor kallades både Johan Werner och Dennis Jonsson in i tredje formationen.

– Vi saknade över fem spelare och det är klart att det satte sina spår. Nu när vi dessutom har ett riktigt tufft matchprogram med tre matcher i veckan så tar det rätt hårt på de spelare som är friska. Influensa kan ju ta ett tag, men jag hoppas att de flesta är pigga och kan vara med redan på onsdag (Kållered hemma) igen, säger tränare Dennis Ström Birgersson.

Efter en mållös första period tog hemmalaget ledningen med 1–0 i början av andra perioden, men genom Filip Andersson lyckades Töreboda kvittera innan periodens slut.

Straffavgörande

Tredje perioden visade sig dock bli lika målfattig som den första och lika så den efterföljande förlängningen. Straffar fick istället avgöra fördelningen av poängen och där var hemmalaget mest framgångsrikt.

– Jag ser det verkligen som om vi krigade till oss den här poängen. Det här är en bra serie och det går inte att åka och hämta poäng av något lag. Det känns nästan orättvist att det är lag som ska råka ut för att kvala sig kvar. Alla lag är såpass bra att de är värdiga att spela kvar, säger Ström Birgersson.

Nu återstår två omgångar och för Töreboda lever serien fortfarande i allra högsta grad, då det är fyra poäng upp till ettan Trollhättan och två ner till onsdagens motståndare, trean Kållered.

– Vi har fortfarande avgörandet i egna händer och vi ska verkligen försöka knyta ihop det här nu.

Mål; Töreboda: Filip Andersson.

Trots starka besked efter fredagens vinst i seriefinalen mot Trollhättan (3–2) blev förutsättningarna helt plötsligt desto tuffare i söndagens bortamatch mot Hovås. Influensan har kopplat sitt grepp om laget och för att få ihop till tre femmor kallades både Johan Werner och Dennis Jonsson in i tredje formationen.

– Vi saknade över fem spelare och det är klart att det satte sina spår. Nu när vi dessutom har ett riktigt tufft matchprogram med tre matcher i veckan så tar det rätt hårt på de spelare som är friska. Influensa kan ju ta ett tag, men jag hoppas att de flesta är pigga och kan vara med redan på onsdag (Kållered hemma) igen, säger tränare Dennis Ström Birgersson.

Efter en mållös första period tog hemmalaget ledningen med 1–0 i början av andra perioden, men genom Filip Andersson lyckades Töreboda kvittera innan periodens slut.

Straffavgörande

Tredje perioden visade sig dock bli lika målfattig som den första och lika så den efterföljande förlängningen. Straffar fick istället avgöra fördelningen av poängen och där var hemmalaget mest framgångsrikt.

– Jag ser det verkligen som om vi krigade till oss den här poängen. Det här är en bra serie och det går inte att åka och hämta poäng av något lag. Det känns nästan orättvist att det är lag som ska råka ut för att kvala sig kvar. Alla lag är såpass bra att de är värdiga att spela kvar, säger Ström Birgersson.

Nu återstår två omgångar och för Töreboda lever serien fortfarande i allra högsta grad, då det är fyra poäng upp till ettan Trollhättan och två ner till onsdagens motståndare, trean Kållered.

– Vi har fortfarande avgörandet i egna händer och vi ska verkligen försöka knyta ihop det här nu.

Mål; Töreboda: Filip Andersson.

  • Johanna Drath