03 feb 2016 21:36

03 feb 2016 21:36

Svårstoppade efter brandtalet

ISHOCKEY: Hockeytvåan Södra A

Törebodas formtopp fortsätter.
Vinsten mot jumbon Borås var fjärde raka segern.
– Riktigt, riktigt skönt, säger Dennis Ström-Birgersson och konstaterar att THF kliver upp på andra plats.

Töreboda fick bästa möjliga start i matchen. Åskådarna i Borås Ishall hann inte ens sätta sig innan Markus Grönlind spräckte hemmalagets nolla. 30 sekunder stod på matchuret när 0–1 dök upp på resultattavlan.

Lagets glädje blev inte långvarig. En och en halv minut senare kvitterade Christopher Persson Smith till 1–1.

– Första tio är vi lite kantiga, men sen reser vi oss, säger Ström-Birgersson.

Efter den händelserika inledningen lugnade matchen sig en aning. Med fem minuter kvar av perioden fick THF för första gången i matchen visa upp sitt powerplay-spel. Det small direkt när Martin Andersson satte dit ledningspucken.

Efter en tidig kvittering i den andra perioden fick Töreboda nya chanser i numerärt överläge. Även i lagets andra och tredje powerplay för matchen blev det jackpott. Båda gångerna stod Tobias Hasselqvist som målskytt på passning av Mathias Mörk.

– I dag har vi ett mycket fint och lugnt powerplay. Vi har jobbat mycket med både powerplay och boxplay. Skönt att det ger utdelning.

Borås närmade sig återigen med ett 4–3 mål, även det i numerärt överläge, innan Törebodas Martin Andersson slog den berömda spiken i kistan strax innan tredje perioden. Efter hans 5–3-mål förmådde Borås aldrig resa sig.

Höll brandtal

I stället passade Andersson på att skicka in slutresultatet 6–3 i öppen kasse med bara minuten kvar av matchen. THF:s playoffchanser ser fortsatt goda ut, i en jämn fortsättningsserie.

– Vi höll ett halvt brandtal för några omgångar sedan om att spelet utan puck är lika viktigt som spelet med puck. Sedan dess har det gått riktigt bra. Nu måste vi behålla ödmjukheten, säger Dennis Ström-Birgersson.

Målen, Töreboda: Martin Andersson 3, Tobias Hasselqvist 2, Markus Grönlind.

Töreboda fick bästa möjliga start i matchen. Åskådarna i Borås Ishall hann inte ens sätta sig innan Markus Grönlind spräckte hemmalagets nolla. 30 sekunder stod på matchuret när 0–1 dök upp på resultattavlan.

Lagets glädje blev inte långvarig. En och en halv minut senare kvitterade Christopher Persson Smith till 1–1.

– Första tio är vi lite kantiga, men sen reser vi oss, säger Ström-Birgersson.

Efter den händelserika inledningen lugnade matchen sig en aning. Med fem minuter kvar av perioden fick THF för första gången i matchen visa upp sitt powerplay-spel. Det small direkt när Martin Andersson satte dit ledningspucken.

Efter en tidig kvittering i den andra perioden fick Töreboda nya chanser i numerärt överläge. Även i lagets andra och tredje powerplay för matchen blev det jackpott. Båda gångerna stod Tobias Hasselqvist som målskytt på passning av Mathias Mörk.

– I dag har vi ett mycket fint och lugnt powerplay. Vi har jobbat mycket med både powerplay och boxplay. Skönt att det ger utdelning.

Borås närmade sig återigen med ett 4–3 mål, även det i numerärt överläge, innan Törebodas Martin Andersson slog den berömda spiken i kistan strax innan tredje perioden. Efter hans 5–3-mål förmådde Borås aldrig resa sig.

Höll brandtal

I stället passade Andersson på att skicka in slutresultatet 6–3 i öppen kasse med bara minuten kvar av matchen. THF:s playoffchanser ser fortsatt goda ut, i en jämn fortsättningsserie.

– Vi höll ett halvt brandtal för några omgångar sedan om att spelet utan puck är lika viktigt som spelet med puck. Sedan dess har det gått riktigt bra. Nu måste vi behålla ödmjukheten, säger Dennis Ström-Birgersson.

Målen, Töreboda: Martin Andersson 3, Tobias Hasselqvist 2, Markus Grönlind.