31 jan 2016 17:48

31 jan 2016 17:48

Stark derbyseger av Teamet

BOWLING: Division 1 Norra Götaland

Lördagens bortamatch i Lidköping slutade i storseger för Team Mariestad, i alla fall enligt slutresultatet.
– Siffrorna ljuger lite, de tre första serierna var betydligt tuffare än det kanske ser ut på pappret, säger Teamets Stefan Forsell efter 14–6.

Team Mariestad öppnad starkt i första serien och vann med 4–1, men i andra kom hemmalaget Wik igen och utjämnade genom att vinna med 3–2.

– Vi spelade verkligen jättebra i första serien, men det var tufft. I andra tog vi ett bord med tre käglor och jag tror att det blev ganska avgörande tillslut, säger Forsell.

Tredje serien slutade 3–2 till Mariestad, men i den fjärde och sista kunde Teamet fira ordentligt.

– Vi tog en 5–0:a där och Robin Asbjörnsen spelade perfekt och kammade hem en 300:a-serie. Det är så klart inte varje dag vi kan leverera sådana resultat, men det var först i sista serien som vi var så överlägsna.

I och med lördagens serger leder Team Mariestad sin serie och är än så länge bästa etta bland grupperna i Norra Götaland-serien. Siktet är inställt på avancemang och återtåg till allsvenskan, men då gäller det att Teamet behåller sin position som serieetta.

– Jag har svårt att se att vi inte ska klara att vinna vår serie, men moroten ligger i att bli bästa etta. Då möter vi ett enklare motstånd i kvalet. Det handlar mycket om att jobba vidare och fortsätta träna för utveckling och förbättring så att vi håller allsvensk nivå. Nu är det speluppehåll till 20 februari och den perioden ska vi använda till att vässa formen inför slutspurten, säger Forsell.

Bästa poänggörare Teamet: Robin Asbjörnsen 915, Johan Bergqvist 895, Magnus Östlund 825. Martin Forsell 820.

Team Mariestad öppnad starkt i första serien och vann med 4–1, men i andra kom hemmalaget Wik igen och utjämnade genom att vinna med 3–2.

– Vi spelade verkligen jättebra i första serien, men det var tufft. I andra tog vi ett bord med tre käglor och jag tror att det blev ganska avgörande tillslut, säger Forsell.

Tredje serien slutade 3–2 till Mariestad, men i den fjärde och sista kunde Teamet fira ordentligt.

– Vi tog en 5–0:a där och Robin Asbjörnsen spelade perfekt och kammade hem en 300:a-serie. Det är så klart inte varje dag vi kan leverera sådana resultat, men det var först i sista serien som vi var så överlägsna.

I och med lördagens serger leder Team Mariestad sin serie och är än så länge bästa etta bland grupperna i Norra Götaland-serien. Siktet är inställt på avancemang och återtåg till allsvenskan, men då gäller det att Teamet behåller sin position som serieetta.

– Jag har svårt att se att vi inte ska klara att vinna vår serie, men moroten ligger i att bli bästa etta. Då möter vi ett enklare motstånd i kvalet. Det handlar mycket om att jobba vidare och fortsätta träna för utveckling och förbättring så att vi håller allsvensk nivå. Nu är det speluppehåll till 20 februari och den perioden ska vi använda till att vässa formen inför slutspurten, säger Forsell.

Bästa poänggörare Teamet: Robin Asbjörnsen 915, Johan Bergqvist 895, Magnus Östlund 825. Martin Forsell 820.

  • Johanna Drath