31 jan 2016 19:16

31 jan 2016 19:16

Dubbla vinster för OBK mot Sunvära

BANDY: Division 1 västra

Två matcher, två segrar.
Det är Otterbäckens facit efter helgens seriespel.

Båda gångerna stod Sunvära för motståndet.

– Det är verkligen roligt att få vara med på den här skutan, säger OBK-tränaren Johan Nilsson efter söndagens 7–3-skalp på bortaplan.

Efter förlusten mot Vargön (6–9) för drygt två veckor sedan har Otterbäcken vänt trenden som efter de tre senaste matcherna är idel segrar. Tredje raka kom i söndags genom 7–3 mot Sunvära på Sjöaremossen.

– Det ser verkligen bra ut just nu. Vi har fått i gång en bra lagmaskin där alla knyter näven och verkligen jobbar åt samma håll, säger tränare Nilsson.

I fredags besegrades samma Sunvära på Otterstrand och två dagar senare var det dags för returen. Ett returmöte som visserligen startade med hemmaledning, men i andra halvlek kom OBK ut och tog över matchen totalt.

Underläge 1–3 efter 45 minuten förändrades till seger 7–3 efter 90 minuters spel.

– Återigen visade vi upp ett rysligt starkt spel i andra halvlek. Mycket av hemligheten tror jag är att vi är bra med folk på träningarna och ofta kan köra tio mot tio, det är få lag förunnat att ha det så, säger Nilsson.

– Jag var egentligen inte orlig när vi låg under i första heller då det kändes som om vi var på gång och hade hyfsat kontroll. När vi gick upp till 3–3 hade Sunvära inte mer att säga till om och vi kunde spela matchen dit vi ville.

I och med helgens dubbla segrar börjar tabellen bli en allt intressantare läsning för Otterbäcken. Visserligen haltar den något, men i nuläget ligger OBK tvåa, ett poäng efter ledande Mölndal och två poäng före seriefavoriten Vargön.

– Sedan Vargön börjat tappa poäng har det öppnat upp sig i toppen, vilket gör det riktigt spännande. Vi har som mål att komma bland de fyra bästa, så nu är allt bara bonus.

Mål; OBK: Gustav Backman 4, Henrik Gullberg 2, Alexander Nilsson.

Efter förlusten mot Vargön (6–9) för drygt två veckor sedan har Otterbäcken vänt trenden som efter de tre senaste matcherna är idel segrar. Tredje raka kom i söndags genom 7–3 mot Sunvära på Sjöaremossen.

– Det ser verkligen bra ut just nu. Vi har fått i gång en bra lagmaskin där alla knyter näven och verkligen jobbar åt samma håll, säger tränare Nilsson.

I fredags besegrades samma Sunvära på Otterstrand och två dagar senare var det dags för returen. Ett returmöte som visserligen startade med hemmaledning, men i andra halvlek kom OBK ut och tog över matchen totalt.

Underläge 1–3 efter 45 minuten förändrades till seger 7–3 efter 90 minuters spel.

– Återigen visade vi upp ett rysligt starkt spel i andra halvlek. Mycket av hemligheten tror jag är att vi är bra med folk på träningarna och ofta kan köra tio mot tio, det är få lag förunnat att ha det så, säger Nilsson.

– Jag var egentligen inte orlig när vi låg under i första heller då det kändes som om vi var på gång och hade hyfsat kontroll. När vi gick upp till 3–3 hade Sunvära inte mer att säga till om och vi kunde spela matchen dit vi ville.

I och med helgens dubbla segrar börjar tabellen bli en allt intressantare läsning för Otterbäcken. Visserligen haltar den något, men i nuläget ligger OBK tvåa, ett poäng efter ledande Mölndal och två poäng före seriefavoriten Vargön.

– Sedan Vargön börjat tappa poäng har det öppnat upp sig i toppen, vilket gör det riktigt spännande. Vi har som mål att komma bland de fyra bästa, så nu är allt bara bonus.

Mål; OBK: Gustav Backman 4, Henrik Gullberg 2, Alexander Nilsson.

  • Johanna Drath