30 jan 2016 06:00

30 jan 2016 06:00

250 spelar Daloctrofén

BORDTENNIS

Töreboda BTK arrangeras sin årliga Daloctrofén på lördag.

Under dagen kommer 492 starter att genomföras då några spelare deltar i flera klasser. Cirka 250 spelare kommer till idrottshallen och det innebär att trofén är en av landets största endagarstävlingar. 34 klubbar representeras och cirka 660 matcher kan åskådarna titta på.

En spännande start gör 12-årige Karl Levin Hast från Spårvägen. Han är rankad tvåa i landet i sin ålderklass.

Från Örebroklubben Safir kommer det två ändå högre rankade ungdomar, Albin Karlsson och Gabriel Kempi är 14 år och rankade 335 respektive 370 bland alla pingisspelare i Sverige. De spelar förutom sina ungdomsklasser även högsta seniorklassen H1 samt seniordubbel.

– Bland lokala förmågor tror jag mest på Törebodas tjejer där vi nog kommer att dominera klass F9, F10, F14 och F15. I F9 har klubben många duktiga spelare, några rutinerade men även några som spelar sin första tävling, säger Tommy Gustavsson i TABK.

 

Under dagen kommer 492 starter att genomföras då några spelare deltar i flera klasser. Cirka 250 spelare kommer till idrottshallen och det innebär att trofén är en av landets största endagarstävlingar. 34 klubbar representeras och cirka 660 matcher kan åskådarna titta på.

En spännande start gör 12-årige Karl Levin Hast från Spårvägen. Han är rankad tvåa i landet i sin ålderklass.

Från Örebroklubben Safir kommer det två ändå högre rankade ungdomar, Albin Karlsson och Gabriel Kempi är 14 år och rankade 335 respektive 370 bland alla pingisspelare i Sverige. De spelar förutom sina ungdomsklasser även högsta seniorklassen H1 samt seniordubbel.

– Bland lokala förmågor tror jag mest på Törebodas tjejer där vi nog kommer att dominera klass F9, F10, F14 och F15. I F9 har klubben många duktiga spelare, några rutinerade men även några som spelar sin första tävling, säger Tommy Gustavsson i TABK.