27 jan 2016 11:17

27 jan 2016 11:17

Boissupporter träffades av puck i huvudet

ISHOCKEY: Allettan

Uppvärmningen i Piteå hade bara börjat när det plötsligt svartnade för Boissupportern Dennis Dahl på bortastå. Ett bristfälligt skyddsnät hade gjort att ett slagskott träffat honom i huvudet.
Resultatet blev en blödning mellan skallbenet och hjärnan.

– Det var ren tur att jag inte hade min ettåriga dotter med mig. Jag ryser bara jag tänker på det, säger Dahl.

Det var i fredags som Dennis Dahl och ett tiotal andra Boisanhängare var på plats i Piteå för att stötta Mariestad i allettan. Eftersom Dennis missade den första Norrlandsturnén hade han sett fram emot resan extra mycket.

Men allt förvandlades till en mardröm.

– Det hade gått några minuter av uppvärmningen när jag kände något i huvudet. Jag trodde att någon hade slagit till mig. Det svartnade i några sekunder men jag tuppade aldrig av.

Dennis kompisar berättade för honom att han fått en puck i huvudet. Ett slagskott som tagit i ribban hade letat sig ut igenom en glipa i skyddsnätet bakom målet.

– De hade buntat upp nätet med buntband just där. Det var en glipa på tre decimeter för att spelarna skulle kunna öppna dörren och gå in och ut. Vi har tittat i regelboken i efterhand och det är inte tillåtet att ha ett skyddsnät så. Det allra värsta var att det sprang massa barn där också.

Förklarar sig

Piteå-Tidningen har pratat med Kent Eriksson på Piteå kommun angående händelsen. Anledningen till det livsfarliga hålet i skyddsnätet var att det skulle vara praktiskt att öppna dörren.

– Det sitter en dörr där precis, och för att kunna öppna den där dörren så har de knutit upp nätet så att det ska sitta jämns med plexiglaset. Det kommer aldrig mer att vara så, säger arenaansvarige Kent Eriksson till Piteå-Tidningen.

Enligt honom uppstod hålet efter att ett antal puckar gått upp i nätet

– Flyger det upp en puck i nätet så åker den upp och lindar upp nätet ett litet varv då. Så de hade ju skjutit upp ett antal puckar så det blev ett hål på ett par decimeter.

På bilden syns dock inga puckar och Dennis Dahl vet vad han såg.

– Det där är bara skitsnack.

Pucken träffade Dennis precis över örat, men eftersom han hade mössa var skadan inte så värst synlig.

– Så jag bet ihop. Har man åkt 110-150 mil för att titta på hockey vill man gärna se klart. Men jag fick sätta mig ner och halvkollade hela matchen. Jag var ju groggy och jag hade så dj-vla ont i hela käken. Det var svårt att prata.

Efter matchen åkte sällskapet hem till Dennis storasyster i Älvsbyn där de skulle sova över inför den fortsatta färden. Dennis gick och lade sig direkt med bultande huvudvärk. När han kom hem till Skövde på söndagen hade värken dämpats med hjälp av Alvedon.

– På måndagen skulle jag ligga ute på jobb, men jag kände att det hade slagit lock för örat. Så jag åkte in till akuten för att kolla upp det.

Ingen ursäkt

När Dennis kom till örondoktorn såg man blod i örat och efter en röntgen visade det sig att han hade en blödning mellan skallbenet och hjärnan.

– Det är så klart jätteallvarligt, men det ska räcka med att vila. Jag vet inte om jag får bestående men. Jag hade tydligen nedsatt hörsel på det örat, men doktorn sade att det möjligen kunde vara medfött.

Nu i efterhand konstaterar ändå en sjukskriven Dennis Dahl att allt kunde ha slutat mycket värre om skottet inte tagit vid sidan av huvudet.

– Läkarna tyckte att jag skulle anmäla händelsen.

Efter att ha bollats vidare av både Piteå Hockey och Piteå kommun hamnade Dennis tillslut hos en som jobbar med försäkringar inom kommunen. Där fick han lämna in en skadeanmälan. Någon ursäkt har han dock inte fått på något håll och det är han mäkta besviken på.

– Det är ju jag som fått ringa hela tiden. Det var hur mycket folk som helst i hallen som såg vad som hände och som kom fram och frågade hur det gick. Men den enda som verkligen hjälpte till var Bois materialare. Han hade egentligen matchen att tänka på men hade sunt förnuft att komma fram med ispåse.

Som inbiten hockeysupporter har händelsen inte avskräckt Dennis från att gå på hockey.

– Men jag tror inte att jag kommer att våga ta med min dotter längre.

– Det var ren tur att jag inte hade min ettåriga dotter med mig. Jag ryser bara jag tänker på det, säger Dahl.

Det var i fredags som Dennis Dahl och ett tiotal andra Boisanhängare var på plats i Piteå för att stötta Mariestad i allettan. Eftersom Dennis missade den första Norrlandsturnén hade han sett fram emot resan extra mycket.

Men allt förvandlades till en mardröm.

– Det hade gått några minuter av uppvärmningen när jag kände något i huvudet. Jag trodde att någon hade slagit till mig. Det svartnade i några sekunder men jag tuppade aldrig av.

Dennis kompisar berättade för honom att han fått en puck i huvudet. Ett slagskott som tagit i ribban hade letat sig ut igenom en glipa i skyddsnätet bakom målet.

– De hade buntat upp nätet med buntband just där. Det var en glipa på tre decimeter för att spelarna skulle kunna öppna dörren och gå in och ut. Vi har tittat i regelboken i efterhand och det är inte tillåtet att ha ett skyddsnät så. Det allra värsta var att det sprang massa barn där också.

Förklarar sig

Piteå-Tidningen har pratat med Kent Eriksson på Piteå kommun angående händelsen. Anledningen till det livsfarliga hålet i skyddsnätet var att det skulle vara praktiskt att öppna dörren.

– Det sitter en dörr där precis, och för att kunna öppna den där dörren så har de knutit upp nätet så att det ska sitta jämns med plexiglaset. Det kommer aldrig mer att vara så, säger arenaansvarige Kent Eriksson till Piteå-Tidningen.

Enligt honom uppstod hålet efter att ett antal puckar gått upp i nätet

– Flyger det upp en puck i nätet så åker den upp och lindar upp nätet ett litet varv då. Så de hade ju skjutit upp ett antal puckar så det blev ett hål på ett par decimeter.

På bilden syns dock inga puckar och Dennis Dahl vet vad han såg.

– Det där är bara skitsnack.

Pucken träffade Dennis precis över örat, men eftersom han hade mössa var skadan inte så värst synlig.

– Så jag bet ihop. Har man åkt 110-150 mil för att titta på hockey vill man gärna se klart. Men jag fick sätta mig ner och halvkollade hela matchen. Jag var ju groggy och jag hade så dj-vla ont i hela käken. Det var svårt att prata.

Efter matchen åkte sällskapet hem till Dennis storasyster i Älvsbyn där de skulle sova över inför den fortsatta färden. Dennis gick och lade sig direkt med bultande huvudvärk. När han kom hem till Skövde på söndagen hade värken dämpats med hjälp av Alvedon.

– På måndagen skulle jag ligga ute på jobb, men jag kände att det hade slagit lock för örat. Så jag åkte in till akuten för att kolla upp det.

Ingen ursäkt

När Dennis kom till örondoktorn såg man blod i örat och efter en röntgen visade det sig att han hade en blödning mellan skallbenet och hjärnan.

– Det är så klart jätteallvarligt, men det ska räcka med att vila. Jag vet inte om jag får bestående men. Jag hade tydligen nedsatt hörsel på det örat, men doktorn sade att det möjligen kunde vara medfött.

Nu i efterhand konstaterar ändå en sjukskriven Dennis Dahl att allt kunde ha slutat mycket värre om skottet inte tagit vid sidan av huvudet.

– Läkarna tyckte att jag skulle anmäla händelsen.

Efter att ha bollats vidare av både Piteå Hockey och Piteå kommun hamnade Dennis tillslut hos en som jobbar med försäkringar inom kommunen. Där fick han lämna in en skadeanmälan. Någon ursäkt har han dock inte fått på något håll och det är han mäkta besviken på.

– Det är ju jag som fått ringa hela tiden. Det var hur mycket folk som helst i hallen som såg vad som hände och som kom fram och frågade hur det gick. Men den enda som verkligen hjälpte till var Bois materialare. Han hade egentligen matchen att tänka på men hade sunt förnuft att komma fram med ispåse.

Som inbiten hockeysupporter har händelsen inte avskräckt Dennis från att gå på hockey.

– Men jag tror inte att jag kommer att våga ta med min dotter längre.