20 jan 2016 21:49

20 jan 2016 21:49

Tung onsdagskväll för THF i Kållered

ISHOCKEY: Hockeytvåan Södra A vår

Kållered blev en jobbig motståndare för Töreboda i onsdagens bortamatch.
– Ska man vinna så krävs det att samtliga spelare är på plats i ishallen. Den här gången kändes det som om det saknades en del fokus här och där, kommenterade Patrik Karlsson, assisterande tränare i THF efter 3–8-förlusten.

Onsdagens bortamatch i Kållereds ishall innebar förlust med fem mål för Töreboda som redan från början hamnade på efterkälke. Kållered skaffade sig en stabil position genom ledning med 3–0 redan i mitten av första perioden.

Visserligen reducerade THF både en och två gången innan första periodens slut (Sebastian Persson och Carl Odelius), men det hade behövds kvittering direkt i mittenperioden om det skulle ha blivit spännande på riktigt.

– Vi fick en jobbig start med det underläget, men vi var bra på gång där inför andra perioden när vi hade hämtat upp resultatet. Det kändes även i pausen att vi hade något bra på gång, men det kom snabbt av sig när vi var tillbaka ute på isen igen, säger tränare Karlsson.

Drog ifrån

Hemmalaget ökade på sin ledning och det som såg relativt jämnt ut på resultattavlan i slutet av första perioden, såg helt kört ut med THF-ögon sett, inför den tredje perioden. Hemmalaget hade nämligen lyckats dra ifrån och skaffat sig ledning med hela 7–2.

– Kållered körde sönder oss totalt i försvarszon. Det ramlade in puckar hela tiden och siffrorna ramlade iväg, säger Karlsson.

Tredje perioden startade med THF-reducering, men när Kållered svarade med sitt åttonde mål, minuten senare var det svårt för Töreboda att mobilisera ny kraft.

– Det blev för stort avstånd och får man ett sådant mål emot sig direkt efter reduceringen blir det svårt att hitta ny energi. Det som vi saknade var fokus från samtliga spelare. Det krävs att alla är med mentalt om vi ska ha chans att vinna matcher som denna.

Mål; Töreboda: Sebastian Persson, Carl Odelius, Kim Khongmuk

Onsdagens bortamatch i Kållereds ishall innebar förlust med fem mål för Töreboda som redan från början hamnade på efterkälke. Kållered skaffade sig en stabil position genom ledning med 3–0 redan i mitten av första perioden.

Visserligen reducerade THF både en och två gången innan första periodens slut (Sebastian Persson och Carl Odelius), men det hade behövds kvittering direkt i mittenperioden om det skulle ha blivit spännande på riktigt.

– Vi fick en jobbig start med det underläget, men vi var bra på gång där inför andra perioden när vi hade hämtat upp resultatet. Det kändes även i pausen att vi hade något bra på gång, men det kom snabbt av sig när vi var tillbaka ute på isen igen, säger tränare Karlsson.

Drog ifrån

Hemmalaget ökade på sin ledning och det som såg relativt jämnt ut på resultattavlan i slutet av första perioden, såg helt kört ut med THF-ögon sett, inför den tredje perioden. Hemmalaget hade nämligen lyckats dra ifrån och skaffat sig ledning med hela 7–2.

– Kållered körde sönder oss totalt i försvarszon. Det ramlade in puckar hela tiden och siffrorna ramlade iväg, säger Karlsson.

Tredje perioden startade med THF-reducering, men när Kållered svarade med sitt åttonde mål, minuten senare var det svårt för Töreboda att mobilisera ny kraft.

– Det blev för stort avstånd och får man ett sådant mål emot sig direkt efter reduceringen blir det svårt att hitta ny energi. Det som vi saknade var fokus från samtliga spelare. Det krävs att alla är med mentalt om vi ska ha chans att vinna matcher som denna.

Mål; Töreboda: Sebastian Persson, Carl Odelius, Kim Khongmuk

  • Johanna Drath