16 jan 2016 21:00

16 jan 2016 21:00

Tempot fällde Nyfors

INNEBANDY: Division 1 Västra Svealand

Spurtstarka. Lockerud fortsätter att mala ner sina motståndare i slutet av matcherna.
På lördagen var det Nyfors som fick se sin 3–1-ledning förvandlas till en storseger för Lockerud.

– Jag tror absolut att fysiken kan spela in. Innebandyspelare på den här nivån är generellt sett inte kända för att träna så mycket fysik. Vi jobbar med två fyspass i veckan kombinerat med vår innebandyträning och på försäsongen körde vi fem fyspass, säger Mickael Fredriksson.

Resultatet från träningen har börjat synas även ute på planen. Matchen mot Nyfors var fullständigt vidöppen inför den sista perioden, men som så många gånger förr var det en stark spurt av Lockerud som avgjorde.

– Är vi bara nära resultatmässigt inför den sista perioden känner vi alltid att vi har en bra chans till vinst, säger Fredriksson.

Nyfors tog annars greppet om matchen i inledningsperioden. Lockerud gjorde en svag period där det låga tempot gynnade gästerna betydligt mer än de rödklädda.

– Att vi fick 2–1-reduceringen var faktiskt smickrande. När de sen gör 3–1 känns det extra tungt.

Tempot höjdes

Ett bra paussnack inför andra gav Lockerud luft under vingarna. Anförda av periodens målskyttar Alex Karlsson och Eddie Nissen-Sandberg samt storspelande målvakten John Fransson gick man till motattack och såg till att ställningen var tre lika inför sista.

– Det blev två utvisningar direkt i den andra perioden och det gav en annan hets i matchen. Utvisningarna drog upp tempot och då började även Nyfors bjuda upp till ett högre tempo. Därför blev andra perioden bra för oss.

I tredje perioden syntes det direkt att Lockerud var mest sugna på seger. Ganska omgående fixade Isak Stöckel och Albin Lundell en tvåmålsledning som Nyfors aldrig förmådde hämta sig ifrån. I stället kunde Alex Karlsson och Eddie Nissen-Sandberg fylla på med varsitt mål till innan Andreas Blomqvist stängde matchen med sitt 8–4.

– Alex Karlsson fick priset som matchens lirare. Men även Eddie var bra. Han är född 98 men starkast på planen. John Fransson vann målvaktskampen och det är en av anledningarna till att vi vinner, säger Fredriksson.

Målen, Lockerud: Alex Karlsson 2, Eddie Nissen-Sandberg 2, Isak Stöckel, Albin Lundell, Andreas Blomqvist, Joel Frölin.

– Jag tror absolut att fysiken kan spela in. Innebandyspelare på den här nivån är generellt sett inte kända för att träna så mycket fysik. Vi jobbar med två fyspass i veckan kombinerat med vår innebandyträning och på försäsongen körde vi fem fyspass, säger Mickael Fredriksson.

Resultatet från träningen har börjat synas även ute på planen. Matchen mot Nyfors var fullständigt vidöppen inför den sista perioden, men som så många gånger förr var det en stark spurt av Lockerud som avgjorde.

– Är vi bara nära resultatmässigt inför den sista perioden känner vi alltid att vi har en bra chans till vinst, säger Fredriksson.

Nyfors tog annars greppet om matchen i inledningsperioden. Lockerud gjorde en svag period där det låga tempot gynnade gästerna betydligt mer än de rödklädda.

– Att vi fick 2–1-reduceringen var faktiskt smickrande. När de sen gör 3–1 känns det extra tungt.

Tempot höjdes

Ett bra paussnack inför andra gav Lockerud luft under vingarna. Anförda av periodens målskyttar Alex Karlsson och Eddie Nissen-Sandberg samt storspelande målvakten John Fransson gick man till motattack och såg till att ställningen var tre lika inför sista.

– Det blev två utvisningar direkt i den andra perioden och det gav en annan hets i matchen. Utvisningarna drog upp tempot och då började även Nyfors bjuda upp till ett högre tempo. Därför blev andra perioden bra för oss.

I tredje perioden syntes det direkt att Lockerud var mest sugna på seger. Ganska omgående fixade Isak Stöckel och Albin Lundell en tvåmålsledning som Nyfors aldrig förmådde hämta sig ifrån. I stället kunde Alex Karlsson och Eddie Nissen-Sandberg fylla på med varsitt mål till innan Andreas Blomqvist stängde matchen med sitt 8–4.

– Alex Karlsson fick priset som matchens lirare. Men även Eddie var bra. Han är född 98 men starkast på planen. John Fransson vann målvaktskampen och det är en av anledningarna till att vi vinner, säger Fredriksson.

Målen, Lockerud: Alex Karlsson 2, Eddie Nissen-Sandberg 2, Isak Stöckel, Albin Lundell, Andreas Blomqvist, Joel Frölin.