12 jan 2016 20:35

12 jan 2016 20:35

Västgötatjejerna finalklara

ISHOCKEY: GP-pucken

Tillsammans med sina lagkamrater i Västgötalaget ser Törebodatjejen Ellen Lundin fram emot finalspel i GP-pucken.
Sista helgen i januari bär det av till Göteborg för att göra upp mot Östergötland om guldet.
– Lite nervöst blir det kanske, men det ska också bli väldigt roligt, säger hon.

Efter helgens gruppspel är Västergötland vidare till årets final i GP-pucken. 31 januari möter Västgötatjejerna konkurrenterna från andra sidan Vättern, Östergötland.

Ett lag som Ellen och hennes lagkompisar mötte i gruppspelet.

Själv är hon född 2005, men har redan hunnit spela ishockey i flera år. Redan som fyraåring började hon skridskoskolan och två år sedan var hon en av deltagarna i hockeyskolan.

– Det börjad egentligen med att jag är ett stort fan av Djurgården och jag tittade mycket på ishockey. Det såg roligt ut så jag ville testa och redan första gången kände jag att det var en sport jag ville hålla på med, berättar hon.

Numera spelar Ellen i två lag hemma i Töreboda HF; 03/04 och 05/06, i båda lagen är hon ensam tjej. Till helgen ska THF:s 05/06, dessutom spela gruppspel i GP-pucken klubblagsturnering, så med lite tur kan det bli dubbelt slutspel för henne i Frölundaborg om drygt två veckor.

– Jag bara går in och kör med det lag jag spelar med. För mig kvittar det om det är killar eller tjejer jag spelar med. Ibland får jag höra att en del tycker att det är häftigt att jag spelar med killar. Jag funderar inte på det, jag gillar ishockey och en dag vill jag bli proffs.

Är det ditt mål?

– Mitt mål är att spela i Djurgården och att vara proffs, kanske att spela med damkronorna.

Men än har hon flera år kvar hemma i Töreboda där hon också spelar både innebandy och fotboll.

– Jag gillar sport.

I Västgötalaget, där flickor födda 03 till 06 spelar, har Ellen spelat och tränat sedan förra året.

– Jag var med i finalen förra året, då förlorade vi mot Göteborg, minns hon.

Men nu är det Östergötland som står för motståndet, en motståndare som Västgötatjejerna besegrade så sent som i helgen.

– Jag sköt ett skot på mål, pucken gick i hjälmen på målvakten, men en annan tjej i vårt lag tog returen och gjorde mål, berättar hon om matchen som slutade med seger 1–0.

– Vi hade en riktigt trevlig dag där tjejerna hade roligt både på och utanför isen. Nu ser vi framemot att möta Östergötland i finalen. Det blir nog en tuff match där Östergötland spelar för revansch, säger coach Kent-Arne Svensson.

Efter helgens gruppspel är Västergötland vidare till årets final i GP-pucken. 31 januari möter Västgötatjejerna konkurrenterna från andra sidan Vättern, Östergötland.

Ett lag som Ellen och hennes lagkompisar mötte i gruppspelet.

Själv är hon född 2005, men har redan hunnit spela ishockey i flera år. Redan som fyraåring började hon skridskoskolan och två år sedan var hon en av deltagarna i hockeyskolan.

– Det börjad egentligen med att jag är ett stort fan av Djurgården och jag tittade mycket på ishockey. Det såg roligt ut så jag ville testa och redan första gången kände jag att det var en sport jag ville hålla på med, berättar hon.

Numera spelar Ellen i två lag hemma i Töreboda HF; 03/04 och 05/06, i båda lagen är hon ensam tjej. Till helgen ska THF:s 05/06, dessutom spela gruppspel i GP-pucken klubblagsturnering, så med lite tur kan det bli dubbelt slutspel för henne i Frölundaborg om drygt två veckor.

– Jag bara går in och kör med det lag jag spelar med. För mig kvittar det om det är killar eller tjejer jag spelar med. Ibland får jag höra att en del tycker att det är häftigt att jag spelar med killar. Jag funderar inte på det, jag gillar ishockey och en dag vill jag bli proffs.

Är det ditt mål?

– Mitt mål är att spela i Djurgården och att vara proffs, kanske att spela med damkronorna.

Men än har hon flera år kvar hemma i Töreboda där hon också spelar både innebandy och fotboll.

– Jag gillar sport.

I Västgötalaget, där flickor födda 03 till 06 spelar, har Ellen spelat och tränat sedan förra året.

– Jag var med i finalen förra året, då förlorade vi mot Göteborg, minns hon.

Men nu är det Östergötland som står för motståndet, en motståndare som Västgötatjejerna besegrade så sent som i helgen.

– Jag sköt ett skot på mål, pucken gick i hjälmen på målvakten, men en annan tjej i vårt lag tog returen och gjorde mål, berättar hon om matchen som slutade med seger 1–0.

– Vi hade en riktigt trevlig dag där tjejerna hade roligt både på och utanför isen. Nu ser vi framemot att möta Östergötland i finalen. Det blir nog en tuff match där Östergötland spelar för revansch, säger coach Kent-Arne Svensson.

  • Johanna Drath