12 jan 2016 06:00

12 jan 2016 06:00

TMK rustat för rekord

ENDURO: Vintercupen östra Skaraborg

Vid Vintercupens premiär i Falköping slog deltagarantalet rekord.
– Det var över 500 anmälda och jag tror att vi kommer hamna i närheten, säger tävlingsledare i Töreboda MK, Jan Olof Wallskog.

På lördag är det dags för årets andra deltävling i Vintercupen östra Skaraborg, då med Töreboda MK som arrangör. Precis som många år tidigare arrangerar TMK sin tävling på Fimmerstabanan. I år kan arrangören dessutom bjuda på riktigt vinterföre.

– I och med att det ska bli kyligt igen så är vi inte direkt oroliga för plusgraderna som varit i några dagar nu. Fryser det bara på som det är utlovat så blir det torrt och bra. Patrik Hellqvist och Daniel Johansson har jobbat mycket med spåret och det ser väldigt fint ut, säger tävlingsledare Jan Olof Wallskog.

Stort startfält

Om trenden från cupens första tävling, den i Falköping trettondag jul, håller i sig så väntas rekordstort startfält även på Fimmersta på lördag.

– Det var över 500 förare anmälda till Falköping och 484 kom till start. Det är betydligt fler än som varit med och kört tidigare. Det tidigare rekordet är strax över 400 deltagare.

Under måndagskvällen var antalet anmälda uppe i hälften, men Wallskog räknar med att det blir betydligt fler närmare helgen.

– Det märks att allt fler vill tävla i enduro. Det är bara att titta på Gotland Grand National som hade stort rekord i deltagare i höstas. Hos oss i Vintercupen är ju motionsklassen den absolut största och där tror jag att sporten växer som allra mest. Blir det som sist så handlar det om 300 förare som kör motionsklass på lördag.

Förutom att det väntas bli ett stort startfält bland motionärerna fortsätter Vintercupen locka ett namnstarkt startfält i tävlingsklasserna.

FMCK Skövdes Albin Elowson vann i Falköping efter att haft ledningen från start till mål. Med en segermarginal på drygt en minut från förra tävlingen har han därmed ledningen inför andra omgången. Han tillhör en av favoriterna till totalsegern där han har Tibroduon Calle Sjöö och Robert Friberg bakom sig.

På lördag är det dags för årets andra deltävling i Vintercupen östra Skaraborg, då med Töreboda MK som arrangör. Precis som många år tidigare arrangerar TMK sin tävling på Fimmerstabanan. I år kan arrangören dessutom bjuda på riktigt vinterföre.

– I och med att det ska bli kyligt igen så är vi inte direkt oroliga för plusgraderna som varit i några dagar nu. Fryser det bara på som det är utlovat så blir det torrt och bra. Patrik Hellqvist och Daniel Johansson har jobbat mycket med spåret och det ser väldigt fint ut, säger tävlingsledare Jan Olof Wallskog.

Stort startfält

Om trenden från cupens första tävling, den i Falköping trettondag jul, håller i sig så väntas rekordstort startfält även på Fimmersta på lördag.

– Det var över 500 förare anmälda till Falköping och 484 kom till start. Det är betydligt fler än som varit med och kört tidigare. Det tidigare rekordet är strax över 400 deltagare.

Under måndagskvällen var antalet anmälda uppe i hälften, men Wallskog räknar med att det blir betydligt fler närmare helgen.

– Det märks att allt fler vill tävla i enduro. Det är bara att titta på Gotland Grand National som hade stort rekord i deltagare i höstas. Hos oss i Vintercupen är ju motionsklassen den absolut största och där tror jag att sporten växer som allra mest. Blir det som sist så handlar det om 300 förare som kör motionsklass på lördag.

Förutom att det väntas bli ett stort startfält bland motionärerna fortsätter Vintercupen locka ett namnstarkt startfält i tävlingsklasserna.

FMCK Skövdes Albin Elowson vann i Falköping efter att haft ledningen från start till mål. Med en segermarginal på drygt en minut från förra tävlingen har han därmed ledningen inför andra omgången. Han tillhör en av favoriterna till totalsegern där han har Tibroduon Calle Sjöö och Robert Friberg bakom sig.

  • Johanna Drath