12 jan 2016 21:35

12 jan 2016 21:38

Appelgren ny huvudtränare i Västerås

ISHOCKEY: Startar direkt med match mot Leksand

Andreas Appelgren kastas in i hetluften igen.
Under tisdagen blev det klart att han och Johan Rosén tar över ansvaret för allsvenska Västerås.

Under tisdagen meddelade Västeråsklubben att föreningen valt att arbetsbefria huvudtränaren Martin Filander och sportchefen Niklas Johansson med omedelbar verkan.

I stället presenterades en ny lösning i form av Andreas Appelgren, Johan Rosén samt Thomas Mitell, som även i fortsättningen ska agera assisterande tränare. Därmed blir det än mer Mariestadsanknytning i Västerås. Appelgren har både coachat och spelat för Bois, och den med gott minne minns även att Rosén representerade samma klubb i slutet av 1980-talet. Även Mitell har ett förflutet i Bois, liksom spelaren Eddie Davidsson.

Start torsdag

Appelgren, som 2013 tog upp Leksand i SHL, har varit utan tränaruppdrag hittills under säsongen. Men nu blir han ny huvudtränare i VIK Hockey och hans första dag på nya jobbet blir på torsdagens träning.

– Det känns otroligt inspirerande. VIK är ett lag som ligger mig varmt om hjärtat. Jag är från Eskilstuna från början, så man har stått i Rocklunda många gånger som ung och tittat på VIK, säger Appelgren till VIK:s hemsida och fortsätter:

– Västerås har ett intressant och bra lag, ett stort intresse i staden och bra tryck i hallen. Det är en härlig arena att spela och vara i. Jag har ju varit där som motståndare många gånger. Det har alltid varit tufft att komma till Rocklunda, och det ska bli ännu tuffare framöver.

Som assisterande tränare tar Appelgren med sig Johan Rosén, som han jobbade tillsammans med i Leksand.

– Vi har jobbat ihop i två år och känner varandra väl. Han är otroligt skicklig på videocoachbiten och isträningar. Vi har ett sätt att jobba ihop som jag tycker är väldig bra. Johan är en bra ledare som varit på hög nivå både som spelare och ledare.

På lördag blir det premiär i båset. Då ställs dessutom Västerås mot Leksand.

– Det brukar vara fantastiska publikmatcher och det blir en extra krydda naturligtvis att få börja med en sådan match, riktigt kul start, säger han.

När det gäller sportchefsrollen så kommer VIK omedelbart att inleda arbetet med att hitta en ny. Under tiden kommer jobbet skötas av en sportgrupp där Nicklas Lidström, Patrik Zetterberg och Per Bäckman kommer att ingå, och eventuellt kompletteras med ytterligare en person.

Under tisdagen meddelade Västeråsklubben att föreningen valt att arbetsbefria huvudtränaren Martin Filander och sportchefen Niklas Johansson med omedelbar verkan.

I stället presenterades en ny lösning i form av Andreas Appelgren, Johan Rosén samt Thomas Mitell, som även i fortsättningen ska agera assisterande tränare. Därmed blir det än mer Mariestadsanknytning i Västerås. Appelgren har både coachat och spelat för Bois, och den med gott minne minns även att Rosén representerade samma klubb i slutet av 1980-talet. Även Mitell har ett förflutet i Bois, liksom spelaren Eddie Davidsson.

Start torsdag

Appelgren, som 2013 tog upp Leksand i SHL, har varit utan tränaruppdrag hittills under säsongen. Men nu blir han ny huvudtränare i VIK Hockey och hans första dag på nya jobbet blir på torsdagens träning.

– Det känns otroligt inspirerande. VIK är ett lag som ligger mig varmt om hjärtat. Jag är från Eskilstuna från början, så man har stått i Rocklunda många gånger som ung och tittat på VIK, säger Appelgren till VIK:s hemsida och fortsätter:

– Västerås har ett intressant och bra lag, ett stort intresse i staden och bra tryck i hallen. Det är en härlig arena att spela och vara i. Jag har ju varit där som motståndare många gånger. Det har alltid varit tufft att komma till Rocklunda, och det ska bli ännu tuffare framöver.

Som assisterande tränare tar Appelgren med sig Johan Rosén, som han jobbade tillsammans med i Leksand.

– Vi har jobbat ihop i två år och känner varandra väl. Han är otroligt skicklig på videocoachbiten och isträningar. Vi har ett sätt att jobba ihop som jag tycker är väldig bra. Johan är en bra ledare som varit på hög nivå både som spelare och ledare.

På lördag blir det premiär i båset. Då ställs dessutom Västerås mot Leksand.

– Det brukar vara fantastiska publikmatcher och det blir en extra krydda naturligtvis att få börja med en sådan match, riktigt kul start, säger han.

När det gäller sportchefsrollen så kommer VIK omedelbart att inleda arbetet med att hitta en ny. Under tiden kommer jobbet skötas av en sportgrupp där Nicklas Lidström, Patrik Zetterberg och Per Bäckman kommer att ingå, och eventuellt kompletteras med ytterligare en person.

  • Johanna Drath