11 jan 2016 15:55

11 jan 2016 15:55

Lagstafett i Göta Kanal triathlon

TRIATHLON

När Göta Kanal triathlon arrangeras för femte året i Lyrestad den 9 juli 2016 erbjuds för första gången en lagstafett i sprintdistansen. Det innebär att tre personer delar på att simma-cykla-springa och tar en sträcka var.

– Vi ville ge de tveksamma en knuff att prova triathlon genom att kunna bara köra en sträcka, säger Maria Hagman, arrangör. Man får ju samma upplevelse av att vara del av loppet, men behöver inte vara orolig för om man orkar alla tre grenarna.

I en stafett växlar man mellan deltagarna inför varje moment, precis som i en vanlig löpstafett. Man kan vara ett mixat lag eller endast damer/ herrar på Göta Kanal Triathlon.

– Vi ville ge de tveksamma en knuff att prova triathlon genom att kunna bara köra en sträcka, säger Maria Hagman, arrangör. Man får ju samma upplevelse av att vara del av loppet, men behöver inte vara orolig för om man orkar alla tre grenarna.

I en stafett växlar man mellan deltagarna inför varje moment, precis som i en vanlig löpstafett. Man kan vara ett mixat lag eller endast damer/ herrar på Göta Kanal Triathlon.