10 jan 2016 19:39

10 jan 2016 21:42

Bois startar säsong 2016 som vinnare

FUTSAL: Dina Cupen

Vinnare. Mariestads Bois tar sig an 2016 som vinnare.
I söndagens cupfinal i Töreboda vann laget över tidigare seriekollegan från division ett, Skövde KIK, med 3–0.
– Vi är verkligen peppade inför årets seriespel. Vi vill ta revansch, säger Stina Andersson, som själv gjorde två av lagets finalmål.

Dagen före utomhusträningen drar i gång avslutade Bois vinterns övningar med cupseger i Dina Cupen.

– Det känns bra att gå in i nästa fas som vinnare. Det märks att alla är väldigt taggade inför den kommande säsongen, säger Stina Andersson, som själv missade delar av seriespelet 2015 på grund av ett bråkande knä.

Men numera stör knäskadan inte.

– Jag var lite försiktig i början och har inte varit med på precis allt under den frivilliga delen av vinterträningen på grund av knät, men efter rehabträning så har det blivit bra. Nu har jag inte längre några känningar av det. Sedan borde jag kanske vara lite försiktig så här inomhus, men det är svårt, det är så jäkla roligt.

Bra spel

Bois har stött på söndagens finalmotståndare och tidigare seriekollegan, division ett-laget Skövde KIK, ett flertal gånger under futsalturneringarna i vinter. Det har slutat med både seger och förlust, men den här gången var det inget snack om saken.

Bois dominerade genom hela finalen och vann också med ganska talande 3–0, det efter att Stina gjort lagets två första mål och Elin Eriksson fastställt slutresultatet genom det tredje i mitten av matchen.

– Vi har spelat riktigt bra hela helgen. Vi har fått till ett bra spel i alla matcher. Det känns som ett bra sätt att stänga den delen av försäsongen som vi är klara med och ett lika bra sätt att gå in i nästa, säger Stina.

Måndag betyder inte bara första dagen på årets andra vecka, det betyder utomhusträning för många Vadsbolag. Dina Cupen fungerarna ofta som en milstolpe i lagens planering och precis samma upplägg gäller för Mariestads Bois.

– Det ska verkligen bli roligt att komma i gång ute. Vi är alla väldigt laddade, det märks. Ingen är deppig över förra säsongen även om det inte gick så bra. I stället är alla väldigt revanschsugna och det märks i hela truppen. Det är bra energi och ingen saknar motivation precis.

Mål; Bois: Stina Andersson, Elin Eriksson.

Dagen före utomhusträningen drar i gång avslutade Bois vinterns övningar med cupseger i Dina Cupen.

– Det känns bra att gå in i nästa fas som vinnare. Det märks att alla är väldigt taggade inför den kommande säsongen, säger Stina Andersson, som själv missade delar av seriespelet 2015 på grund av ett bråkande knä.

Men numera stör knäskadan inte.

– Jag var lite försiktig i början och har inte varit med på precis allt under den frivilliga delen av vinterträningen på grund av knät, men efter rehabträning så har det blivit bra. Nu har jag inte längre några känningar av det. Sedan borde jag kanske vara lite försiktig så här inomhus, men det är svårt, det är så jäkla roligt.

Bra spel

Bois har stött på söndagens finalmotståndare och tidigare seriekollegan, division ett-laget Skövde KIK, ett flertal gånger under futsalturneringarna i vinter. Det har slutat med både seger och förlust, men den här gången var det inget snack om saken.

Bois dominerade genom hela finalen och vann också med ganska talande 3–0, det efter att Stina gjort lagets två första mål och Elin Eriksson fastställt slutresultatet genom det tredje i mitten av matchen.

– Vi har spelat riktigt bra hela helgen. Vi har fått till ett bra spel i alla matcher. Det känns som ett bra sätt att stänga den delen av försäsongen som vi är klara med och ett lika bra sätt att gå in i nästa, säger Stina.

Måndag betyder inte bara första dagen på årets andra vecka, det betyder utomhusträning för många Vadsbolag. Dina Cupen fungerarna ofta som en milstolpe i lagens planering och precis samma upplägg gäller för Mariestads Bois.

– Det ska verkligen bli roligt att komma i gång ute. Vi är alla väldigt laddade, det märks. Ingen är deppig över förra säsongen även om det inte gick så bra. I stället är alla väldigt revanschsugna och det märks i hela truppen. Det är bra energi och ingen saknar motivation precis.

Mål; Bois: Stina Andersson, Elin Eriksson.

  • Johanna Drath