06 jan 2016 19:17

06 jan 2016 19:18

VM-spelare med i OBK:s derbyvinst

BANDY: Division 1 västra

Derbyvinst, en målkung i högform och ett nyförvärv med VM-spel och elitseriematcher på meritlistan.

Otterbäckens tränare Johan Nilsson hade all anledning att le efter 5–3 mot Skövde.

Lagom till derbyt mot Skövde hade Otterbäckens BK landat ett riktigt fint nyförvärv. Jonas Andersen, född i Norge men uppvuxen i Värmland, har spelat VM-matcher med Norge och elitseriematcher med Bollnäs. På meritlistan finns också allsvenskt spel med Gripen och Blåsut. Enligt Otterbäckens hemsida bestämde sig halven Andersen för klubben efter en fjällsemester ihop med OBK-målisen Joakim Westberg.

– Det syntes att han varit med förr, en riktigt bra spelare. Han har mycket bra teknik, kan slå långa bollar och hålla i bollen när det behövs. Vid målet drev han bort hela Skövdelaget, säger Johan Nilsson.

Ja, Andersen, som är skriven i OBK säsongen ut, var en av målskyttarna i lagets derbyvinst. Men den verkliga huvudpersonen var målkungen Henrik Gullberg. Tre mål och ett assist säger det mesta.

– Annars var det tufft och tajt. Det blir så när det är ett derby. Utvisningarna präglade första halvlek. Redan efter en minut åkte Skövde ut efter en bentackling och det där hängde med hela matchen. De har förstås allt att vinna mot oss, säger Nilsson och konstaterar:

– Det var ingen klang och jubelföreställning. Men vi tog två poäng.

Oavgjort efter 50

Precis i slutet av första halvlek fick Skövdes Johan Svensson rött kort. Trots det kvitterade hemmalaget efter 50 minuters spel.

– Det kan bli så när man vet att man är en man mer. Men jag vill ändå inte säga att vi gick ner oss.

Som helhet var det en kontrollerad Otterbäckenseger. Laget hakar nu på i klungan efter seriesuveränen Vargöns BK.

Målen, OBK: Henrik Gullberg, Jonas Andersen, Nikolay Borovikov.

Lagom till derbyt mot Skövde hade Otterbäckens BK landat ett riktigt fint nyförvärv. Jonas Andersen, född i Norge men uppvuxen i Värmland, har spelat VM-matcher med Norge och elitseriematcher med Bollnäs. På meritlistan finns också allsvenskt spel med Gripen och Blåsut. Enligt Otterbäckens hemsida bestämde sig halven Andersen för klubben efter en fjällsemester ihop med OBK-målisen Joakim Westberg.

– Det syntes att han varit med förr, en riktigt bra spelare. Han har mycket bra teknik, kan slå långa bollar och hålla i bollen när det behövs. Vid målet drev han bort hela Skövdelaget, säger Johan Nilsson.

Ja, Andersen, som är skriven i OBK säsongen ut, var en av målskyttarna i lagets derbyvinst. Men den verkliga huvudpersonen var målkungen Henrik Gullberg. Tre mål och ett assist säger det mesta.

– Annars var det tufft och tajt. Det blir så när det är ett derby. Utvisningarna präglade första halvlek. Redan efter en minut åkte Skövde ut efter en bentackling och det där hängde med hela matchen. De har förstås allt att vinna mot oss, säger Nilsson och konstaterar:

– Det var ingen klang och jubelföreställning. Men vi tog två poäng.

Oavgjort efter 50

Precis i slutet av första halvlek fick Skövdes Johan Svensson rött kort. Trots det kvitterade hemmalaget efter 50 minuters spel.

– Det kan bli så när man vet att man är en man mer. Men jag vill ändå inte säga att vi gick ner oss.

Som helhet var det en kontrollerad Otterbäckenseger. Laget hakar nu på i klungan efter seriesuveränen Vargöns BK.

Målen, OBK: Henrik Gullberg, Jonas Andersen, Nikolay Borovikov.