28 dec 2015 06:00

28 dec 2015 06:00

Tranås AIF–Mariestad BOIS

ALLETTAN NORRA

Så är det dags för nedsläpp i allettan.
Efter matchledigt sedan 9 december drar seriespelet i gång på nytt. En serie som inte riktigt ser ut som den har gjort tidigare för Mariestad Bois. Den här våren väntar flera nya bekantskaper genom lagen från norra ettan, men först ut väntar en bekant motståndare genom Tranås.

– Det är tydligt att vi alla är väldigt laddade för att allettan äntligen drar i gång. Det kändes på träningen här på annandagen. Det är ett samlat gäng som verkligen ser fram emot at komma i gång, säger Bois tränare Karl Helmersson.

Bois hade som mål att hamna bland de fyra främsta lagen i grundserien, vilket också blev facit. Det höll till och med på att bli en historisk höstserie då Mariestad hade häng på seriesegern helt intill sista omgången.

– Jag tycker den här grundserien innebar väldigt många jämna matcher. Det kändes som om vi vann och vann, men trots det så tog det lång tid innan vi var säkra bland de fyra, säger Helmersson och fortsätter:

– Nu lär det bli ännu tätare och jämnare matcher och det är så vi vill ha det. Precis som inför grundserien har vi målet att vara med och fajtas i toppen.

Att tillhöra norra allettan innebär nyheter på flera plan. Bortsett de ekonomiska utmaningarna som klubben ställs inför med långa resor till bortamatcher (Kalix, Kiruna, Piteå och Östersund) innebär spelschemat också en del ny planering till skillnad från hur det har sett ut tidigare.

– Personligen har jag varit i södra allettan, både som spelare och ledare i flera vänder och det är inget fel på det, men det är så klart spännande med nya motståndare som man inte har mött flera gånger tidigare.

Planeringsmässigt kommer utmaningarna när det gäller att komma rätt förberedd till match i ett schema med tätare matchning.

– Nu kommer vi i ett annat läge och då gäller det att verkligen hitta tid till återhämtning. Vår största och viktigaste uppgift är att komma rätt förberedda till match.

Laget

Till allettanpremiären såg det ut som om alla spelare var tillgängliga bortsett långtidsskadade Mikael Alba. Nu ser det eventuellt ut som om inlånade Moraspelaren William Pethrus inte heller spelar i Bois matchställ under måndagen.

– Det var ju tänkt att Pethrus skulle spela med oss, men nu är jag inte helt säker om hur det blir då han kallades tillbaka till Mora under söndagen.

Övriga matcher

Kiruna–Piteå, Östersund–Kalix, Borlänge–Kumla.

– Det är tydligt att vi alla är väldigt laddade för att allettan äntligen drar i gång. Det kändes på träningen här på annandagen. Det är ett samlat gäng som verkligen ser fram emot at komma i gång, säger Bois tränare Karl Helmersson.

Bois hade som mål att hamna bland de fyra främsta lagen i grundserien, vilket också blev facit. Det höll till och med på att bli en historisk höstserie då Mariestad hade häng på seriesegern helt intill sista omgången.

– Jag tycker den här grundserien innebar väldigt många jämna matcher. Det kändes som om vi vann och vann, men trots det så tog det lång tid innan vi var säkra bland de fyra, säger Helmersson och fortsätter:

– Nu lär det bli ännu tätare och jämnare matcher och det är så vi vill ha det. Precis som inför grundserien har vi målet att vara med och fajtas i toppen.

Att tillhöra norra allettan innebär nyheter på flera plan. Bortsett de ekonomiska utmaningarna som klubben ställs inför med långa resor till bortamatcher (Kalix, Kiruna, Piteå och Östersund) innebär spelschemat också en del ny planering till skillnad från hur det har sett ut tidigare.

– Personligen har jag varit i södra allettan, både som spelare och ledare i flera vänder och det är inget fel på det, men det är så klart spännande med nya motståndare som man inte har mött flera gånger tidigare.

Planeringsmässigt kommer utmaningarna när det gäller att komma rätt förberedd till match i ett schema med tätare matchning.

– Nu kommer vi i ett annat läge och då gäller det att verkligen hitta tid till återhämtning. Vår största och viktigaste uppgift är att komma rätt förberedda till match.

Laget

Till allettanpremiären såg det ut som om alla spelare var tillgängliga bortsett långtidsskadade Mikael Alba. Nu ser det eventuellt ut som om inlånade Moraspelaren William Pethrus inte heller spelar i Bois matchställ under måndagen.

– Det var ju tänkt att Pethrus skulle spela med oss, men nu är jag inte helt säker om hur det blir då han kallades tillbaka till Mora under söndagen.

Övriga matcher

Kiruna–Piteå, Östersund–Kalix, Borlänge–Kumla.