27 dec 2015 20:57

27 dec 2015 20:57

Kapten Engqvist redo för nystart

ISHOCKEY: Allettan

Julfirandet är avklarat.
Nu laddar Bois-kaptenen för premiären i allettan.
– Det känns verkligen som om uppehållet har varit långt. Det är mycket som ska bli roligt i den här serien, säger Linus Engqvist.

Måndagskvällen är bokad för bortamatch mot Tranås. Ett Tranås som hittills har 4–0 (två träningsmatcher och två seriematcher) på Bois den här säsongen.

– Det är dags för oss att ta revansch nu. Det är väl inte så att vi har någon anledning att skämmas över tidigare resultat mot Tranås, men nu är det läge att äntligen få vinna mot Tranås, säger kapten Engqvist.

Bekanta lag först

Lagen från den egna grundserien, Tranås, Borlänge och Kumla är först ut innan Bois styr mot norr. Först ut på den turnén blir i omgång fem den 9 januari, då Bois spelar borta mot Kiruna för att dagen efter möta Kalix.

– Det ska bli riktigt roligt att få möta nya lag och åka till nya platser. Hur ofta åker vi flyg till bortamatcher? Inte ofta precis. Jag förstår att den ekonomiska biten påverkar föreningen, men jag är också säker på att detta är något som Bois har jobbat med en längre tid och är väl förberedda på, säger Engqvist och fortsätter:

– För mig och för många andra i laget innebär de här bortamatcherna att vi kommer åka till platser som vi antagligen inte skulle upplevt annars. Man märker att alla, även folk man träffar på stan, är nyfikna på de nya lagen och jag tror och hoppas att det kommer märkas på hemmamatcherna.

Men först ska tre matcher mot betydligt närmare bekanta spelas och det är där fokus ligger just nu.

– Jag vet inte så mycket om lagen från norr än. Jag vet att Karl (Helmersson) och Bjarne (Lundh) har jobbat med att läsa på en stund och det är klart att vi också kommer göra det när det närmar sig. Samtidigt så är vår viktigaste uppgift det egna spelet.

Östersund vann norra grundserien med 58 poäng och med 77 plusmål, vad tänker du om det?

– Östersund får ju anses som favorit, men det är ju svårt att säga så mycket mer än det tabellen visar. Lagen i topp har många poäng, medan lagen i bott inte har så många. Vi har hittills visat att vi spelar bra mot de bästa lagen och det ska vi fortsätta att göra. Vårt jobb är att förbättra oss en nivå i alla moment och på alla positioner, men vi kan inte ändra något i grundspelet bara för att vi åker till Norrland.

Måndagskvällen är bokad för bortamatch mot Tranås. Ett Tranås som hittills har 4–0 (två träningsmatcher och två seriematcher) på Bois den här säsongen.

– Det är dags för oss att ta revansch nu. Det är väl inte så att vi har någon anledning att skämmas över tidigare resultat mot Tranås, men nu är det läge att äntligen få vinna mot Tranås, säger kapten Engqvist.

Bekanta lag först

Lagen från den egna grundserien, Tranås, Borlänge och Kumla är först ut innan Bois styr mot norr. Först ut på den turnén blir i omgång fem den 9 januari, då Bois spelar borta mot Kiruna för att dagen efter möta Kalix.

– Det ska bli riktigt roligt att få möta nya lag och åka till nya platser. Hur ofta åker vi flyg till bortamatcher? Inte ofta precis. Jag förstår att den ekonomiska biten påverkar föreningen, men jag är också säker på att detta är något som Bois har jobbat med en längre tid och är väl förberedda på, säger Engqvist och fortsätter:

– För mig och för många andra i laget innebär de här bortamatcherna att vi kommer åka till platser som vi antagligen inte skulle upplevt annars. Man märker att alla, även folk man träffar på stan, är nyfikna på de nya lagen och jag tror och hoppas att det kommer märkas på hemmamatcherna.

Men först ska tre matcher mot betydligt närmare bekanta spelas och det är där fokus ligger just nu.

– Jag vet inte så mycket om lagen från norr än. Jag vet att Karl (Helmersson) och Bjarne (Lundh) har jobbat med att läsa på en stund och det är klart att vi också kommer göra det när det närmar sig. Samtidigt så är vår viktigaste uppgift det egna spelet.

Östersund vann norra grundserien med 58 poäng och med 77 plusmål, vad tänker du om det?

– Östersund får ju anses som favorit, men det är ju svårt att säga så mycket mer än det tabellen visar. Lagen i topp har många poäng, medan lagen i bott inte har så många. Vi har hittills visat att vi spelar bra mot de bästa lagen och det ska vi fortsätta att göra. Vårt jobb är att förbättra oss en nivå i alla moment och på alla positioner, men vi kan inte ändra något i grundspelet bara för att vi åker till Norrland.

  • Johanna Drath