22 dec 2015 06:00

22 dec 2015 06:00

Sportpanelen om Tomten och det bästa från 2015

Nu är det inte många dagar kvar tills Jultomten kommer med klappar. Önskelistor och sportåret som varit avhandlas i veckans Sportpanel.

På torsdag är det julafton, vad önskar du dig av Tomten?

Marjo Nieminen:

– Jag önskar mig ett fungerande knä så att mina fartränder sätter sig ordentligt på Idrottshallens golv. Stå bredvid och vila sig i form är inte min starka sida...

– Så när jag vaknar upp på juldagen så är bekymren borta och jag kan återigen äntra träningarna och munhuggas med Mulle (Sandra Skogsberg) och springa ifrån Lundman. Kanske få lite skäll av Moa och skratta åt snubblande Sofia. Livet på en pinne liksom. Och så önskar jag en skade- och sjukdomsfri vår för BK Halna!

Krister Holm:

– Då jag är en stor Boisfantast så önskar jag mig framgång för Bois i den stundande allettan. Då behövs en Alba i laget och därför önskar jag mig också honom tillbaka på isen i god vigör.

– Sedan önskar jag också att publiken hittar till Katrinhallen då det är många nya och spännande lag vi får möta!

Johanna Drath:

– Eftersom jag efter mitt förra inlägg här har både julgardiner, utomhusbelysning och nu även julgran så får jag nog vara ganska nöjd ett tag framöver.

– Men som få antagligen har undgått så blir jag ju tjockare och tjockare...så fram i vår önskar jag mig ett snällt barn som sover hela nätterna, det vill säga ett barn som brås mer på sin far än sin mor.

Snart är det 2016, vilket är ditt starkaste sportminne från året som har gått?

Marjo Nieminen:

– Det jag minns starkast från 2015 är helt klart U21 EM guldet. När alltihopa skulle avgöras på straffar också.. snacka om anspänning!

– Hos Blomqvistarna var det full pådrag vid tvn och euforin var total efter avgörandet. Helt galet var det och det är ju nåt man kommer att minnas länge! Fick lite -94 vibbar av det hela. Ryser fortfarande vid tanken.

Krister Holm:

– Mitt starkaste sportminne är nog från derbyt i Billingehov i höstas. Bois ligger under med fem minuter kvar att spela men vänder och vinner med två kassar inför en vilt jublande supporterskara. Idrott blir inte mycket bättre än så. Drama, spänning och ett lyckligt slut i en härlig förening. Inte blev det heller sämre av att Filip Thörnqvist sedan efter slutsignalen drar igång klacken med sin megafon. En klassiker!

Johanna Drath:

– Eftersom jag är en riktigt OS-nörd så tittar jag gärna framåt det här årsskiftet. Däremot så håller jag med panelkollegan Nieminen om höjdpunkterna 2015. Herrarnas U21-guld var magiskt. Det går aldrig att titta på de där straffarna tillräckligt många gånger.

– Johan Olssons bragdlopp på 15 kilometer fristil i Falun är också värt att nämna. Speciellt med tanke på hans tuffa resa fram till guldet.

På torsdag är det julafton, vad önskar du dig av Tomten?

Marjo Nieminen:

– Jag önskar mig ett fungerande knä så att mina fartränder sätter sig ordentligt på Idrottshallens golv. Stå bredvid och vila sig i form är inte min starka sida...

– Så när jag vaknar upp på juldagen så är bekymren borta och jag kan återigen äntra träningarna och munhuggas med Mulle (Sandra Skogsberg) och springa ifrån Lundman. Kanske få lite skäll av Moa och skratta åt snubblande Sofia. Livet på en pinne liksom. Och så önskar jag en skade- och sjukdomsfri vår för BK Halna!

Krister Holm:

– Då jag är en stor Boisfantast så önskar jag mig framgång för Bois i den stundande allettan. Då behövs en Alba i laget och därför önskar jag mig också honom tillbaka på isen i god vigör.

– Sedan önskar jag också att publiken hittar till Katrinhallen då det är många nya och spännande lag vi får möta!

Johanna Drath:

– Eftersom jag efter mitt förra inlägg här har både julgardiner, utomhusbelysning och nu även julgran så får jag nog vara ganska nöjd ett tag framöver.

– Men som få antagligen har undgått så blir jag ju tjockare och tjockare...så fram i vår önskar jag mig ett snällt barn som sover hela nätterna, det vill säga ett barn som brås mer på sin far än sin mor.

Snart är det 2016, vilket är ditt starkaste sportminne från året som har gått?

Marjo Nieminen:

– Det jag minns starkast från 2015 är helt klart U21 EM guldet. När alltihopa skulle avgöras på straffar också.. snacka om anspänning!

– Hos Blomqvistarna var det full pådrag vid tvn och euforin var total efter avgörandet. Helt galet var det och det är ju nåt man kommer att minnas länge! Fick lite -94 vibbar av det hela. Ryser fortfarande vid tanken.

Krister Holm:

– Mitt starkaste sportminne är nog från derbyt i Billingehov i höstas. Bois ligger under med fem minuter kvar att spela men vänder och vinner med två kassar inför en vilt jublande supporterskara. Idrott blir inte mycket bättre än så. Drama, spänning och ett lyckligt slut i en härlig förening. Inte blev det heller sämre av att Filip Thörnqvist sedan efter slutsignalen drar igång klacken med sin megafon. En klassiker!

Johanna Drath:

– Eftersom jag är en riktigt OS-nörd så tittar jag gärna framåt det här årsskiftet. Däremot så håller jag med panelkollegan Nieminen om höjdpunkterna 2015. Herrarnas U21-guld var magiskt. Det går aldrig att titta på de där straffarna tillräckligt många gånger.

– Johan Olssons bragdlopp på 15 kilometer fristil i Falun är också värt att nämna. Speciellt med tanke på hans tuffa resa fram till guldet.