14 dec 2015 21:53

14 dec 2015 21:53

Sportpanelen om innebandy och EM-fotboll

SPORTPANELEN

Den gångna helgen var intensiv vad gäller stora arrangemang. Vi känner Sportpanelen på vad de tycker om EM-lottningen i fotboll och VM-guldet i innebandy.

Hur värderar du Sveriges damguld i innebandy?

Krister Holm:

– Att Sveriges damer lyckas vinna VM-guld är jätteroligt, speciellt som det blev en så spännande match där avgörandet föll först efter straffar.

– Tjejerna är superseriösa och lägger verkligen ner ett hårt jobb på sin sport, tyvärr finns det inte så många länder där man satsar på innebandyn på samma sätt. Det devalverar tyvärr värdet lite på guldet, när det räcker med att vinna två matcher (de andra spelas mest av) för att vinna så går det tyvärr inte att likställa med ett guld i de större sporterna.

Marjo Nieminen:

– Visst är det stort att Sverige som innebandynation fortsätter att hålla en hög klass. Roligt att finalen blev en jämn tillställning med.

– Man önskar att de lite sämre nationerna ska bli bättre så att det blir mer intresse kring det hela. Men sporten är ung och det kommer att bli hårdare i framtiden. Och då ska vi vara glada att vi får tajta matcher och nedbitna naglar.

Peter Gustafsson:

– Det var en styrka att Sverige tog sitt femte raka guld. Imponerande i den meningen att Sverige lyckas hålla distansen till övriga nationer, som efterliknar och vill komma upp till Sveriges nivå.

– Tyvärr spelar det ingen roll hur vältränade och målmedvetna spelarna är. Att konkurrensen är smal, likt längdskidåkning eller bandy, gör att jag anser att innebandyn får vänta länge på att få någon form av Bragdguld.

Hur stora chanser ger du Sverige i gruppspelet i EM-fotbollen för herrar?

Krister Holm:

– Sverige hamnade i en tuff grupp med världsettan Belgien (ja faktiskt!), topplaget Italien och ett stenhårt jobbande Irland. Att slå Belgien och Italien tror jag tyvärr blir en övermäktig uppgift, det man kan hoppas på är att gå vidare som en av fyra grupptreor genom att slå Irland.

– Det ska inte vara en helt omöjlig uppgift, men sedan ställs man antagligen mot en gruppetta och åker ut. Fast jag baissade ju Sveriges chanser att gå dit överhuvudtaget så hoppet lever ju!

Marjo Nieminen:

– Vad ska man säga... Det kommer att bli oerhört svårt. Belgien och Italien blir etta och tvåa. Sen blir det en hård kamp om tredje platsen. Irland har blivit bättre o bättre och det är frågan om Sverige kan rå på dem.

– Med andra ord så tror jag att chanserna är små tyvärr, men jag kan bara hoppas på att jag har helt fel. Att Sverige chockar och blir tvåa efter Belgien skulle sitta fint.

Peter Gustafsson:

– Det första jag tänkte på när lottningen var över var vilken nations som vinner publikmatchen. Sverige är en av toppnationerna när det gäller stöd till sitt fotbollslandslag borta i mästerskap. Det lär bli tuff konkurrens från irländarna. Till skillnad från EM i Ukraina kommer de svenska supportrarna få kuska runt i tre städer för gruppspelet.

– Spelmässigt tror jag Sverige fixar en tredjeplats och tar sig vidare ur gruppen. Nyckelmatchen blir premiären mot Irland i Paris.

Hur värderar du Sveriges damguld i innebandy?

Krister Holm:

– Att Sveriges damer lyckas vinna VM-guld är jätteroligt, speciellt som det blev en så spännande match där avgörandet föll först efter straffar.

– Tjejerna är superseriösa och lägger verkligen ner ett hårt jobb på sin sport, tyvärr finns det inte så många länder där man satsar på innebandyn på samma sätt. Det devalverar tyvärr värdet lite på guldet, när det räcker med att vinna två matcher (de andra spelas mest av) för att vinna så går det tyvärr inte att likställa med ett guld i de större sporterna.

Marjo Nieminen:

– Visst är det stort att Sverige som innebandynation fortsätter att hålla en hög klass. Roligt att finalen blev en jämn tillställning med.

– Man önskar att de lite sämre nationerna ska bli bättre så att det blir mer intresse kring det hela. Men sporten är ung och det kommer att bli hårdare i framtiden. Och då ska vi vara glada att vi får tajta matcher och nedbitna naglar.

Peter Gustafsson:

– Det var en styrka att Sverige tog sitt femte raka guld. Imponerande i den meningen att Sverige lyckas hålla distansen till övriga nationer, som efterliknar och vill komma upp till Sveriges nivå.

– Tyvärr spelar det ingen roll hur vältränade och målmedvetna spelarna är. Att konkurrensen är smal, likt längdskidåkning eller bandy, gör att jag anser att innebandyn får vänta länge på att få någon form av Bragdguld.

Hur stora chanser ger du Sverige i gruppspelet i EM-fotbollen för herrar?

Krister Holm:

– Sverige hamnade i en tuff grupp med världsettan Belgien (ja faktiskt!), topplaget Italien och ett stenhårt jobbande Irland. Att slå Belgien och Italien tror jag tyvärr blir en övermäktig uppgift, det man kan hoppas på är att gå vidare som en av fyra grupptreor genom att slå Irland.

– Det ska inte vara en helt omöjlig uppgift, men sedan ställs man antagligen mot en gruppetta och åker ut. Fast jag baissade ju Sveriges chanser att gå dit överhuvudtaget så hoppet lever ju!

Marjo Nieminen:

– Vad ska man säga... Det kommer att bli oerhört svårt. Belgien och Italien blir etta och tvåa. Sen blir det en hård kamp om tredje platsen. Irland har blivit bättre o bättre och det är frågan om Sverige kan rå på dem.

– Med andra ord så tror jag att chanserna är små tyvärr, men jag kan bara hoppas på att jag har helt fel. Att Sverige chockar och blir tvåa efter Belgien skulle sitta fint.

Peter Gustafsson:

– Det första jag tänkte på när lottningen var över var vilken nations som vinner publikmatchen. Sverige är en av toppnationerna när det gäller stöd till sitt fotbollslandslag borta i mästerskap. Det lär bli tuff konkurrens från irländarna. Till skillnad från EM i Ukraina kommer de svenska supportrarna få kuska runt i tre städer för gruppspelet.

– Spelmässigt tror jag Sverige fixar en tredjeplats och tar sig vidare ur gruppen. Nyckelmatchen blir premiären mot Irland i Paris.