08 dec 2015 17:50

08 dec 2015 17:50

Medaljregn över syskonen Lövgren

SIMNING: Sum-sim

Sju medaljer blev Mariestadssyskonen Lövgrens facit när svenskt ungdomsmästerskap (Sum-sim) avgjordes i Göteborg i helgen.
Storebror Albin tog tre guld och lika många brons och lillasyster Ida fick med sig en bronspeng.

Mariestadssyskonen Albin, 16, som från och med i år tävlar för Jönköping, och Ida, 14, som simmar för Skövde SS, hade minst sagt ett lyckat inomhusmästerskap.

– Mitt mål var att ha med mig fler medaljer än de tre jag tidigare tagit på ett och samma ungdoms-SM och det målet klarade jag med lite marginal till och med. Det känns jättebra, speciellt med tanke på att detta var mitt sista USM inomhus, säger Albin som nu gör sina sista dagar i skolan i Jönköping innan det är dags för några dagars jullov.

– Nu blir det inga fler tävlingar i år, men redan den 27 december åker jag iväg till USA på läger med klubben och blir borta i tre veckor, säger han.

Sju medaljer

Medaljskörden från helgens mästerskap i Göteborg blev tre guld och lika många brons för Albin. Individuellt blev det guld på distanserna 100 och 200 meter fjärilsim. Ett guld erövrades tillsammans med klubbkamraterna i lagkappen på 4x100 meter frisim. Brons blev det i 200 och 400 meter frisim och 4x100 meter medley med Jönköpingslaget.

– Jag simmade ytterligare tre distanser och höll mig på placeringarna efter medaljplats, mitt sämsta resultat på hela helgen var en sjätteplats.

14-åriga Ida Lövgren har valt att gå i storebror Albins fotspår. Liksom sin bror har hon bytt klubb för att få bättre träningsmöjligheter. Numera tränar och tävlar Ida för Skövde SS, medan Albin sedan skolstarten bytt ut Skövde mot Jönköping där han numera bor och går i skola.

För Ida blev det en medalj under helgens tävlingar. Ett brons som hon tog tillsammans med sina klubbkompisar i F14-lagkappen 4x100 meter frisim. I lagkappen simmade Ida näst snabbast av sina lagkamrater genom tiden 59,88.

Mariestadssyskonen Albin, 16, som från och med i år tävlar för Jönköping, och Ida, 14, som simmar för Skövde SS, hade minst sagt ett lyckat inomhusmästerskap.

– Mitt mål var att ha med mig fler medaljer än de tre jag tidigare tagit på ett och samma ungdoms-SM och det målet klarade jag med lite marginal till och med. Det känns jättebra, speciellt med tanke på att detta var mitt sista USM inomhus, säger Albin som nu gör sina sista dagar i skolan i Jönköping innan det är dags för några dagars jullov.

– Nu blir det inga fler tävlingar i år, men redan den 27 december åker jag iväg till USA på läger med klubben och blir borta i tre veckor, säger han.

Sju medaljer

Medaljskörden från helgens mästerskap i Göteborg blev tre guld och lika många brons för Albin. Individuellt blev det guld på distanserna 100 och 200 meter fjärilsim. Ett guld erövrades tillsammans med klubbkamraterna i lagkappen på 4x100 meter frisim. Brons blev det i 200 och 400 meter frisim och 4x100 meter medley med Jönköpingslaget.

– Jag simmade ytterligare tre distanser och höll mig på placeringarna efter medaljplats, mitt sämsta resultat på hela helgen var en sjätteplats.

14-åriga Ida Lövgren har valt att gå i storebror Albins fotspår. Liksom sin bror har hon bytt klubb för att få bättre träningsmöjligheter. Numera tränar och tävlar Ida för Skövde SS, medan Albin sedan skolstarten bytt ut Skövde mot Jönköping där han numera bor och går i skola.

För Ida blev det en medalj under helgens tävlingar. Ett brons som hon tog tillsammans med sina klubbkompisar i F14-lagkappen 4x100 meter frisim. I lagkappen simmade Ida näst snabbast av sina lagkamrater genom tiden 59,88.

  • Johanna Drath