02 dec 2015 21:28

02 dec 2015 21:29

Töreboda var överlägsna – men förlorade

ISHOCKEY: Hockeytvåan Södra A

Spelmässigt överlägsna. Men Töreboda sumpade chans efter chans och efter 0–1 mot Ulricehamn är alltvåan långt borta.
– Det är målen som räknas, suckar tränaren Patrik Karlsson efter matchen.

Att seriesuveränen Hanhals har glidit ifrån i tabellen vet alla i den södra hockeytvåan om. Men bakom Kungsbackagänget finns fortfarande tre alltvåanplatser att slåss om. Och den fajten levde i allra högsta grad för Töreboda inför onsdagskvällens match. Nu ser det mörkare ut.

Kämpar på

– Men vi hänger inte läpp för det. Nu gäller det att plocka så mycket poäng som möjligt i de återstående matcherna, säger Karlsson.

I matchen mot mittenkollegan Ulricehamn började Töreboda bäst. Under kampens inledande skede var hemmalaget så aggressivt att Ulricehamn nästan enbart fick fokusera på kontringsspel. Men något nätrassel blev det aldrig, trots ihärdiga försök. Viktor Johansson prickade kryssribban i powerplay halvvägs in i perioden. Jesper Stien rammade ribban med ett stenhårt skott strax därefter och Tobias Hasselqvist försökte till och med liggande fösa in pucken med handen utan resultat.

– Det var spel mot ett mål och egentligen gör vi en jättebra match.

Pressen fortsatte i den andra perioden, men Viktor Hagström i bortamålet vägrade att ge sig.

– Han stod på huvudet. De räddningsprocenten har han inte i vanliga fall, säger Karlsson.

Att en hockeymatch är mållös efter två perioder hör inte till vanligheterna, men trots 27–19 i skottfördel var det fortfarande 0–0 på resultattavlan när lagen gick in till tredje perioden.

Töreboda fick börja den tredje perioden med två numerära överlägen, men pucken ville fortfarande inte in.

I stället grinade oturen THF rakt i ansiktet. Tar man inte vara på sina lägen i ishockey smäller det ofta åt andra hållet. Halvvägs in i den tredje perioden var det gästerna Ulricehamn som var ofina nog att skicka in ledningspucken genom Anton Netterberg. Netterbergs mål blev matchens enda och Töreboda inkasserade en synnerligen onödig förlust.

Att seriesuveränen Hanhals har glidit ifrån i tabellen vet alla i den södra hockeytvåan om. Men bakom Kungsbackagänget finns fortfarande tre alltvåanplatser att slåss om. Och den fajten levde i allra högsta grad för Töreboda inför onsdagskvällens match. Nu ser det mörkare ut.

Kämpar på

– Men vi hänger inte läpp för det. Nu gäller det att plocka så mycket poäng som möjligt i de återstående matcherna, säger Karlsson.

I matchen mot mittenkollegan Ulricehamn började Töreboda bäst. Under kampens inledande skede var hemmalaget så aggressivt att Ulricehamn nästan enbart fick fokusera på kontringsspel. Men något nätrassel blev det aldrig, trots ihärdiga försök. Viktor Johansson prickade kryssribban i powerplay halvvägs in i perioden. Jesper Stien rammade ribban med ett stenhårt skott strax därefter och Tobias Hasselqvist försökte till och med liggande fösa in pucken med handen utan resultat.

– Det var spel mot ett mål och egentligen gör vi en jättebra match.

Pressen fortsatte i den andra perioden, men Viktor Hagström i bortamålet vägrade att ge sig.

– Han stod på huvudet. De räddningsprocenten har han inte i vanliga fall, säger Karlsson.

Att en hockeymatch är mållös efter två perioder hör inte till vanligheterna, men trots 27–19 i skottfördel var det fortfarande 0–0 på resultattavlan när lagen gick in till tredje perioden.

Töreboda fick börja den tredje perioden med två numerära överlägen, men pucken ville fortfarande inte in.

I stället grinade oturen THF rakt i ansiktet. Tar man inte vara på sina lägen i ishockey smäller det ofta åt andra hållet. Halvvägs in i den tredje perioden var det gästerna Ulricehamn som var ofina nog att skicka in ledningspucken genom Anton Netterberg. Netterbergs mål blev matchens enda och Töreboda inkasserade en synnerligen onödig förlust.