29 nov 2015 20:38

29 nov 2015 20:38

Skön bortavinst för Lockeruds damer

INNEBANDY: Division 1 Västra, dam

– Det är betydligt lättare att resa hem i mörkret en söndagskväll när vi har tre poäng med i bagaget, sade Lockeruds tränare Michael Keinänen efter söndags bortaseger 7–5 mot Köping.

Sjukstuga har präglat Lockerud under den senaste veckan och vilka spelare som skulle vara redo för match avgjordes först timmarna före avresa.

– Vi har inte haft den bästa veckan när det gäller träningar och förberedelse inför match. Jag fick helt enkelt invänta söndagsmorgonen för att stämma av vilka som kunde spela, säger Lockeruds tränare Michael Keinänen.

Visserligen präglades laguppställningen en del av sjukläget, men spelmässigt var det inte så mycket som störde Lockerud.

– Vi har kanske gjort bättre matcher, men jag tycker att vi genomförde den här matchen väl med tanke på förutsättningarna och framför allt var vi återigen jäkligt tuffa defensivt.

Köping hade visserligen skaffat sig ledning med 2–1 inför andra perioden, men väl där höjde Lockerud tempot och framför allt effektiviteten. Lockerud öppnade med tidig kvittering genom Sanna Jonasson och minuten senare hade Jennifer Wirén bokförts för ledning 3–2. 25 sekunder senare visade resultattavlan 4–2 till bortalaget efter att nästa Jennifer (Klingberg) hittade rätt i anfallet. Tre sekunder senare var det dags igen, 5–2 (Ellen Nyman) till bortalaget och matchbilden var helt klart till Lockeruds fördel.

– Hade vi trummat på i det läget och behållit kylan så kunde vi haft en större ledning inför tredje perioden. Nu blev det inte riktigt så, men det löste sig i alla fall, säger Keinänen och syftar på de återstående minuterna där Köping lyckades hämta in till 4–5.

Tio minuter in i sista perioden stängde Lockerud matchen genom Klara Lonebergs 6–4 och även om Köping reducerade ytterligare en gång, så var det ingen fara för poängtapp för Mariestadslaget.

– Extra roligt att se hur Jennifer Wirén gick in i sin A-lagsdebut och gjorde ett riktigt snyggt mål. Likaså gjorde vår målvakt Freja Lindh en riktigt bra match, extra plus till de två spelarna och i övrigt gjorde alla den insats som krävdes för bortaseger.

Mål; Lockerud: Sanna Jonasson 2, Jennifer Wirén, Jennifer Klingberg, Ellen Nyman, Klara Loneberg, Sara Stöckel.

Sjukstuga har präglat Lockerud under den senaste veckan och vilka spelare som skulle vara redo för match avgjordes först timmarna före avresa.

– Vi har inte haft den bästa veckan när det gäller träningar och förberedelse inför match. Jag fick helt enkelt invänta söndagsmorgonen för att stämma av vilka som kunde spela, säger Lockeruds tränare Michael Keinänen.

Visserligen präglades laguppställningen en del av sjukläget, men spelmässigt var det inte så mycket som störde Lockerud.

– Vi har kanske gjort bättre matcher, men jag tycker att vi genomförde den här matchen väl med tanke på förutsättningarna och framför allt var vi återigen jäkligt tuffa defensivt.

Köping hade visserligen skaffat sig ledning med 2–1 inför andra perioden, men väl där höjde Lockerud tempot och framför allt effektiviteten. Lockerud öppnade med tidig kvittering genom Sanna Jonasson och minuten senare hade Jennifer Wirén bokförts för ledning 3–2. 25 sekunder senare visade resultattavlan 4–2 till bortalaget efter att nästa Jennifer (Klingberg) hittade rätt i anfallet. Tre sekunder senare var det dags igen, 5–2 (Ellen Nyman) till bortalaget och matchbilden var helt klart till Lockeruds fördel.

– Hade vi trummat på i det läget och behållit kylan så kunde vi haft en större ledning inför tredje perioden. Nu blev det inte riktigt så, men det löste sig i alla fall, säger Keinänen och syftar på de återstående minuterna där Köping lyckades hämta in till 4–5.

Tio minuter in i sista perioden stängde Lockerud matchen genom Klara Lonebergs 6–4 och även om Köping reducerade ytterligare en gång, så var det ingen fara för poängtapp för Mariestadslaget.

– Extra roligt att se hur Jennifer Wirén gick in i sin A-lagsdebut och gjorde ett riktigt snyggt mål. Likaså gjorde vår målvakt Freja Lindh en riktigt bra match, extra plus till de två spelarna och i övrigt gjorde alla den insats som krävdes för bortaseger.

Mål; Lockerud: Sanna Jonasson 2, Jennifer Wirén, Jennifer Klingberg, Ellen Nyman, Klara Loneberg, Sara Stöckel.