25 nov 2015 06:00

25 nov 2015 06:31

Bois säkrar allettan

ISHOCKEY

Mariestad Bois tar sig tillbaka till allettan efter ett års frånvaro. I kvällens derby i Billingehov kan Bois säkra platsen samtidigt som laget helt sänker Skövde IK:s chanser att nå fjärdeplatsen.

SIK missar i så fall allettan för första gången på nio år. Kan bero på att klubben inte kunnat värva spelare som förut av ekonomiska skäl. Bois har under samma period både spelat i allsvenskan och fortsättningsserien med skiftande ekonomiska förutsättningar.

Bois säsong har varit mer jämn än förra. I år har dock topplagen Västervik och Vimmerby spelat i den södra serien och båda ser ut att nå allettan igen.

Inför säsongen fanns det frågetecken för Bois-truppens förmåga att få ihop det. Det försvann trots allt tre spelare till allsvenskan och lagkaptenen till Troja.

Den västra serien har varit perfekt för killarna när det gäller att få möjlighet att spela ihop sig. Motståndet har varit bra, men inte övermäktigt bortsett från Tranås. Övermäktigt är dock ett för starkt ord då Bois haft hugg på smålänningarna.

Daniel Bertov är lagets största utropstecken så här långt. I vissa matcher verkar han kunna göra vad han vill med pucken och motståndarna. Förutom sin förmåga att försvara är han ett rejält hot framåt.

En skadefri Bertov blir en nyckel i allettan efter jul.

 

 

 

SIK missar i så fall allettan för första gången på nio år. Kan bero på att klubben inte kunnat värva spelare som förut av ekonomiska skäl. Bois har under samma period både spelat i allsvenskan och fortsättningsserien med skiftande ekonomiska förutsättningar.

Bois säsong har varit mer jämn än förra. I år har dock topplagen Västervik och Vimmerby spelat i den södra serien och båda ser ut att nå allettan igen.

Inför säsongen fanns det frågetecken för Bois-truppens förmåga att få ihop det. Det försvann trots allt tre spelare till allsvenskan och lagkaptenen till Troja.

Den västra serien har varit perfekt för killarna när det gäller att få möjlighet att spela ihop sig. Motståndet har varit bra, men inte övermäktigt bortsett från Tranås. Övermäktigt är dock ett för starkt ord då Bois haft hugg på smålänningarna.

Daniel Bertov är lagets största utropstecken så här långt. I vissa matcher verkar han kunna göra vad han vill med pucken och motståndarna. Förutom sin förmåga att försvara är han ett rejält hot framåt.

En skadefri Bertov blir en nyckel i allettan efter jul.