17 nov 2015 16:12

17 nov 2015 16:12

Alva Olsson klar för steg fyra

HANDBOLL: nästa samling för Västgötalaget

14-åriga handbollsspelaren, Alva Olsson från Maif, är en av 37 tjejer som är uttagna till nästa steg med Västgötalaget för flickor födda 2001.
Niometersspelaren, som till vardags spelar i F01/02, är den enda Mariestadstjejen som är med till det fjärde steget.

Den sista helgen i januari arrangeras det fjärde steget för spelare som är uttagna till Västgötalaget flickor födda 2001. Så småningom ska antalet spelare minskas ner till en matchtrupp som sedan ställs mot övriga landskapslag i Sverigecupen.

Maifs enda representant till steg fyra är niometersspelaren Alva Olsson. Alva hann endast spela en match vid förra samlingen innan hon stukade foten, men uppenbarligen gjorde hon tillräckligt bra ifrån sig under sin speltid för att bli uttagen även den här gången.

– Alva är en ambitiös tjej som är aktiv inom flera idrotter. Hon är en niometersspelare med ett riktigt bra skott och som hela tiden blir bättre och bättre. Det känns jätteroligt att vi har spelare som tar sig vidare till distriktslaget, säger tränare i Maifs F01/02 Håkan Westlund.

Den sista helgen i januari arrangeras det fjärde steget för spelare som är uttagna till Västgötalaget flickor födda 2001. Så småningom ska antalet spelare minskas ner till en matchtrupp som sedan ställs mot övriga landskapslag i Sverigecupen.

Maifs enda representant till steg fyra är niometersspelaren Alva Olsson. Alva hann endast spela en match vid förra samlingen innan hon stukade foten, men uppenbarligen gjorde hon tillräckligt bra ifrån sig under sin speltid för att bli uttagen även den här gången.

– Alva är en ambitiös tjej som är aktiv inom flera idrotter. Hon är en niometersspelare med ett riktigt bra skott och som hela tiden blir bättre och bättre. Det känns jätteroligt att vi har spelare som tar sig vidare till distriktslaget, säger tränare i Maifs F01/02 Håkan Westlund.